Djeca ostala bez roditelja i kuće

Vijest o tragičnom događaju koji se dogodio porodici Keljmendi iz Nikšića duboko je potresla i zaboljela svakog građanina Crne Gore i regiona. Kao zajednica ostali smo bez tri člana. Najmlađi članovi porodice Keljmendi, djeca nastradalih, ostali su bez roditelja, što smatramo najvećim gubitkom. Međutim, ostali su bez kuće i osnovnih sredstava za život. Fondacija Volonteri Crne Gore pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za porodicu Keljmendi iz Nikšića.

      POŽAR NIKŠIĆ/ – FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ

Naša Fondacija je odlučila da pruži pomoć porodici Keljmendi prikupljanjem pomoći putem online kampanje. Danas će biti poslate Viber poruke građanima Crne Gore pomoću kojih će moći uzeti učešće u akciji – poručili su iz ove fondacije.

Pozvali su na solidarnost i pažnju jer njihovi sugrađani moraju znati da nisu sami u ovoj velikoj tragediji. Ističu da se Volonteri Crne Gore od osnivanja bave aktivnim pružanjem pomoći i podrške pripadnicima RE zajednice u Crnoj Gori.

– Pripadnici RE zajednice žive u jako lošim uslovima. Veliki broj njih nema elementare uslove za svakodnevno normalno funkcionisanje. Fondacija Volonteri Crne Gore od osnivanja pruža veliki doprinos u procesu integracije RE zajednice i poboljšanja uslova za njihov normalan život. Crna Gora, to jeste njeni građani, uvijek su bili hrabri, solidarni i humani. Vjerujemo da ćemo i ovoga puta zajedno uspjeti – zaključili su oni.

Prikupljena pomoć biće donirana porodici Keljmendi, a građane će po okončanju akcije upoznati sa količinom prikupljene pomoći.

Izvor:Dan
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor