Search
Close this search box.

Demokrate za neđelju najavljuju protest u Podgorici: Abazović se ceri u lice pobjedničkoj koaliciji

“Zbog odluke predsjednika Crne Gore da, bez izbora i dogovora 41 poslanika parlamentarne većine, povjeri mandat za sastav 43. izdajničke Vlade Crne Gore veliki opštenarodni protest, umjesto u srijedu, zakazujemo u nedjelju u Podgorici u 18h, prekoputa Hrama u Podgorici. Niko nema pravo da od kuće i iz toplog doma posmatra povratak DPS-a na vlast”, poručuju Demokrate.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

“Desilo se ono što smo najavljivali mjesecima unazad – izdajnički plan, osim kontura, dobija i konačne sadržaje za koje niko više ne može reći da ih ne vidi: DPS i URA, kroz davanje mandata za sastavljanje nove vlade Dritanu Abazoviću od strane Mila Đukanovića, i zvanično su u koaliciji. Neko će reći neprincipijelnoj ili neprirodnoj, ali imajući u vidu sve čega smo se nagledali ovih mjeseci od aktera jednog od posljednjih činova ove izdaje u produženom trajanju, mi ćemo reći – to je to. Sami sebi su odredili i mjeru odnosa i karakter svojih političkih subjekata i kvalitet i podudarnost političkih ciljeva i ideja.

Onaj osmijeh Đukanovića nakon što je Abazovića učinio mandatarom, iako pod veoma nejasnim okolnostima i uz nedostatak 41 potpisa, veoma je znakovit. Današnjim činom, zapravo je Abazović taj koji se ceri u lice svim glasačima 3 pobjedničke koalicije, pa i svakom njegovom glasaču, jer ih je prije izbora ubjeđivao da neće nikad ništa imati sa DPS-om. Čak je funkcionerima bivšeg režima dijelio i karte za zatvore bez presude. To je čak nastavio i nakon izbora. Zato se u facijalnoj ekspresiji Abazovića krije sva perfidnost igranke koju građanima priređuju već nekoliko mjeseci, a ispostaviće se i mnogo duže.

Iako nas ovo nije iznenadilo, nećemo samo posmatrati ovu izdaju bez presedana, kao što nismo ni do sada. Zato, ko god misli da je u skladu sa demokratskim standardima i izraz evropskih vrijednosti i prakse ovo što rade Đukanović, Abazović i oni koji tobože ne znaju ni kako se zovu dok im to Glavni odbor ne saopšti – neka ostanu kod kuće. Nasuprot njima, svi oni koji se svim svojim bićem protive ponovnom “vezanju u lance”, prevare, neslobode i izdaje – dobrodošli su da, zajedno sa nama i svim slobodumnim građanima i njihovim predstavnicima, na miran, demokratski, civilizovan, pristojan i evropski način pokažu novim koalicionim partnerima gdje im je mjesto.

Ako sad nije vrijeme da ustaneš, ne znamo kad je. Ako sad ne vidiš šta imaš da braniš, nećeš nikad. Vrijeme je 18h, subota. Mjesto je Bar, kod Gimnazije. A odmah zatim isto vrijeme (18h), nedjelja, u Podgorici, na bulevaru prekoputa Hrama. Dođi da odbranimo izbornu volju i osudimo izdaju. Dođi da im kažemo ono što već znaju – da smo mi pobijedili, da si ti pobijedio, a da su oni već izgubili, čim su spremni na ovo. Neće proći!”

izvor: antenam.net

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor