Demokrate: Osuda nije dovoljna, Joković mora da odstupi sa funkcije

Kako su navele Demokrate, da je riječi od kojih se par dana zgrožava svaki zdravomisleći čovjek u Crnoj Gori u afektu izgovorio neki prestupnik na ulici, koji nema svijest o onome što izgovara, vjerovatno bi takav čin zasluživao samo prezir

Osudu izjave potpredsjednika Vlade u tehničkom mandate Vladimira Jokovića mora pratiti neizostavan poziv da čovjek koji je u stanju da to izgovori što prije mora odstupiti sa funkcije, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su, povodom izjave Jokovića „da ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu“, rekli da je zaključak jedan i jasan – da Crna Gora ne zaslužuje da je vode i predstavljaju ljudi koji su spremni da daju takve izjave.

Kako su navele Demokrate, da je riječi od kojih se par dana zgrožava svaki zdravomisleći čovjek u Crnoj Gori u afektu izgovorio neki prestupnik na ulici, koji nema svijest o onome što izgovara, vjerovatno bi takav čin zasluživao samo prezir.

– Međutim, kad sa televizije čujete nikog drugog do odlazećeg potpredsjednika Vlade i odlazećeg ministra poljoprivrede kako u pokušaju sticanja neke njemu znane imaginarne političke prednosti preko usta prevali onako nešto, e za to nije dovoljan prezir, kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da nije dovoljna čak ni osuda.

– Osudu onakvih izrečenih misli mora pratiti neizostavan poziv da čovjek koji je u stanju da to izgovori što prije mora odstupiti sa funkcije, rekli su iz te partije.

To je potrebno, kako su dodali, zbog dobra svih građana i cijele Crne Gore.

– Zbog njene izvjesne budućnosti kao građanske države i izgradnje zdravog društva, na zdravim vrijednostima i poštovanju ljudskih prava i sloboda. Zbog našeg puta u porodicu evropskih Naroda, navodi se u reagovanju.

Demokrate su kazale da je zato nevjerovatno da neki još nijesu uputili ni riječi osude izjave Jokovića, a kamoli da su pozvali na akte koji podrazumijevaju snošenje odgovornosti, moralne i političke, za javno izgovorenu riječ.

– Stoga, pitamo se zašto ćute nosioci najvažnijih državnih funkcija? Zašto ćuti gospođa Danijela Đurović? Zašto se ne oglašava predsjednik Vlade Dritan Abazović, predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Božena Jelušić? Gdje su nestali oni silni emancipatori iz “evropske” koalicije SNP-URA, navodi se u reagovanju.

Demokrate su upitale da li to znači da je njima taj diskurs prihvatljiv.

Iz te partije pitali su zašto ćuti poslanica SNP-a Milosava Paunović.

Demokrate su upitale hoće li Jokovićev “emancipatorski” narativ da ubrza Crnu Goru u evropskim integracijama.

– I ponovo pitamo: zašto ne pozovete čovjeka koji sije mržnju u javnom prostoru da poslije ovoliko javnih blamova odstupi sa funkcije i napusti politiku, navodi se u reagovanju.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor