Počele isplate otpremnina, Željezarci najavili žešći protest

Radnici nikšićke Željezare najavili su još žešći protest i masovni skup u Nikšiću za spas Željezare, nakon što je vlasnik iz Turske počeo da im isplaćuje otpremnine, saopštili su za TVCG predstavnici Sindikata.

Radnicima nikšićke Željezare počele su uplate otpremnina, potvrdili su TVCG iz Sindikata te fabrike. Kažu da su očekivali da će menadžment Toščelika prihvatiti ponudi EPCG o produženju radnog odnosa do 31. Oktobra, ali se to nije desilo.

“U tom ugovoru je pisalo da će oni od ove naše postojeće otpremnine da nam daju dvije plate za septembar i oktobar, međutim, poslije dva sata oni su nama počeli da otplaćuju otpremnine. To je dovoljno da znamo koliko su oni ozbiljni u tim pregovorima i razgovorima”, kazao je za TVCG Ivan Vujović.

Ljubiša Đikanović iz Sindikata kazao je da nastavljaju još žešćim protestom i planiraju da u narednim danima organizujemo masovni skup za spas Željezare.

“Pozvaćemo i bivše radnike i naše sugrađane sa porodicama da vide svi da nijesmo sami u ovoj borbi sa Toščelikom”, poručio je on.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor