Demokrate bi Lekića za premijera i resetovanje odnosa unutar koalicija koje su pobijedile 2020. godine

Već je sedmica prošla od pada Vlade, a nikakvih konkretnih pomaka u rješavanju političke krize u koju je zapala Crna Gora nema. Demokrate, koje su glasale za pad Vlade sa DPS-om, SDP-om, SD-om, dijelom manjinskih stranaka, Pravom CG i Ujedinjenom CG, pokušavaju da smire tenzije koje su, dobrim dijelom, i oni sami izazvali.

Kako saznaje portal ADRIA, Demokratama je prihvatljivo da lider Demosa Miodrag Lekić bude novi premijer i to, navnodno, zbog činjenice da bi on odgovarao i DF-u i URI.

Na taj način Demokrate pokušavaju da resetuju odnose unutar koalicija koje su pobijedile na parlamentarnim izborima 2020. godine.

Međutim, taj put je trenutno daleko.

URA i SNP, zajedno sa Forcom, su saopštili da neće biti dio Vlade Demokrata.

Sa druge strane, poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović poručio je da će, ako inicijatori sastanka stare parlamentarne većine ne izađu pred njih sa 32 potpisa, na razrađenoj i pisanoj inicijativi o ciljevima i strukturi Vlade, Nova srpska demokratija (jedan od konstituenata DF-a) smatrati “da se fingira dijalog i da je to magla inicijativa, klasičan bleferski potez i neozbiljan politički pamflet”.

Stoga, Demorkate bi ovaj plan mogle da sprovedu jedino uz manjinsku podršku DPS-a, sa kojim su rekli da ne žele u bilo kakve kombinatorike.

Kako sada stvari stoje, sastanka predstavnika pobjedničkih koalicija neće skoro biti.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor