Dejanu Kneževiću određen istražni pritvor

Knežević je sinoć saslušan kod specijalnog državnog tužioca.On nje tada negirao krivicu i negirao je izvršenje bilo kojeg krivičnog djela i odgovarao je na pitanja tužiocaDejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije, saslušan je jutros  oko 10.30 časova  kod istražnog sudije u podgorički Viši sud.Njemu je nakon toga istražni sudija Suzana Mugoša odredila pritvor od 30 dana.

On se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i odavanje tajnih podataka. To je za portal Dan potvrđeno iz Višeg suda.

Knežević je sinoć saslušan kod specijalnog državnog tužioca.On nje tada  negirao krivicu i negirao je izvršenje bilo kojeg krivičnog djela i odgovarao je na pitanja tužioca.

Odgovarao na sva pitanja koja mu je postupajući tužilac postavio. Njegovo saslušanjeu SDT  trajalo je skoro četiri sata.

Kako saznaje portal Dan, Kneževića SDT ne navodi kao učesnika u bilo kojoj kripto ili spornoj komunikaciji. Kako je kazao sinoć  advokat Borivoje Đukanović odbrana je  bila iscrpna.

Osumnjičeni ne priznaje izvršenje krivičnog djela. Iznosio je svoju odbranu apsolutno i u cjelosti, u skladu  sa postavljenim pitanjima od strane tužioca. Negiranje izvršenja krivičnih djela nije samo rezultat njegovog stava, nego je to i  izričito rezultat onoga u šta smo kao odbrana u najčvršćem uvjerenju, da će se veoma brzo i dokazati. Svi ovi dokazi, sa kojima raspolaže tužilac, su bez iole oslonca  u dokazima koji moraju biti apsolutno postojeći, koji se u ovom trenutku ne mogu ni na koji način kao takvi kvalifikovati.Bilo je mnogo pitanja od strane tužioca a osumnjičeni Dejan Knežević je odgovarao na sva pitanja. Kkao na pitanja tužioca, tako i na pitanja svojih bramnilaca. Ponavljam, kategorički je negriao svaku vezu  sa izvršenjemk bilo koje inkriminisane radnje- kazao je advokat Borivoje Đukanović.

Podsjećamo, Knežević je uhapšen sinoć po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Kako je sinoć u izjavi za portal Dan kazao njegov advokat Željko Đukanović, pretresima koji su sinoć izvršeni nakon pomenutog hapšenja nije pronađeno ništa što bi ukazalo na bilo koje krivično djelo.

Uskoro opširnije…

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor