Search
Close this search box.

Osumnjičeni za utaju poreza i doprinosa u iznosu od 61.252 eura

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su juče podnijeli krivičnu prijavu kompanije “Tasyapi gradnja” i uhapsili odgovorno lice – turskog državljanina O. A. (45) zbog sumnje na utaju poreza i doprinosa, saopšteno je iz Uprave policije.

Foto: Dobrilo Malidžan/Pobjeda

O. A. je, kako je precizirano u saopštenju, kao vlasnik, odgovorno lice i izvršni direktor u ovoj kompaniji sa sjedištem u Nikšiću  tokom 2022. i 2023. godine, u namjeri da potpuno ili djelimično izbjegne plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina, dao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima.

Prijavljujući rashode – troškove za koje u knjigovodstvu pravnog lica ne postoji dokumentacija koja bi ih pravdala. Podižući novac u gotovini kod banke nalogom za podizanje gotovine, bez dokumentacije o korišćenju sredstava, neprijavljujući porez po odbitku na isplate izvršene po osnovu zajma -pozajmice, a i bez potpune dokumentacije po tom osnovu, koristeći ulazni PDV bez validne dokumentacije, prikrio je podatke koji se odnose na utvrđivanje ovih obaveza, čime je nanesena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 61.252 eura – istakli su iz Uprave policije.

Po nalogu nadležnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću O. A. je uhapšen.

Akcija je realizovana u saradnji sa Sektorom za finansijsko obavještajne poslove.

 

 Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor