Crna Gora računa na podršku FAO u narednom periodu

Edukativne i promotivne aktivnosti, kao i uspostavljanje prioriteta buduće saradnje između Crne Gore i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) bile su teme sastanka potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Vladimira Jokovića i zamjenika regionalnog predstavnika FAO Nabila Gangija.

Tokom sastanka predstavljeni su planirani ciljevi ove međunarodne organizacije, rezultati postignuti na nivou teritorije Crne Gore, kao i Programski okvir za period 2023- 2027. godine.

Kako navode u saopštenju, razmotrene su oblasti u kojima Crna Gora može da računa na podršku FAO u narednom periodu.

Na sastanku je potpisan predajni sporazum povodom uspješnog okončanja projekta „Unapređenje tehničkih kapaciteta za uspostavljanje FADN sistema u Crnoj Gori 2019-2021.godine“.

FADN sistem omogućava praćenje poslovnih promjena na poljoprivrednim gazdinstvima tokom godine, što poljoprivrednim proizvođačima omogućava da uspješnije rukovode svojim poslovanjem, a kreatorima poljoprivredne politike pruža mogućnost da ocijene efekte sprovedenih mjera.

Ispred ministarstva, na sastanku su, pored ministra, učestovali i državni sekretari Budimir Mugoša i Stevan Gajević, kao i Marko Lubarda, predstavnik odjeljenja za međunarodne odnose i IPA projekte.

Ministar Joković je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj podršci FAO, posebno u kontekstu podrške u pravcu zatvaranja pretpristupnih poglavlja i razvoja poljoprivrede i ruralnih područja u Crnoj Gori, naglasivši da će Ministarstvo u punoj mjeri i ubuduće nastaviti da podstiče razvoj partnerskih aktivnosti i pruža podršku svim razvojnim projektima.

Gangi je održao i sastanak sa rukovodiocima svih direktorata Ministarstva na kojem je bilo riječi o tekućim projektima, a koje FAO realizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uz poseban osvrt na dosadašnje postignute ciljeve.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor