Search
Close this search box.

Cio svijet godinama tražio Pink Pantera, a on igrao fudbal za veterane beogradske Kaluđerice

Pripadnik bande „Pink Panteri“ Goran Radojević (47) uhapšen je krajem aprila u Beogradu. Radojević je osuđen za preprodavanje ukradene Sezanove slike „Dječak u crvenom prsluku“. Godinama se nalazio na Interpolovoj potjernici. Uhapšen je, čini se, slučajno dok je pred publikom igrao fudbal, a MUP Srbije se o tome iz nepoznatih razloga nije oglašavao.

Tek nekoliko desetina navijača pratilo je fudbalsku utakmicu 18. kola Četvrte A lige veterana između FK Kaluđerica i FK Brodarac sa Novog Beograda. Jureći ka golovima, igrači oba tima nijesu ni slutili da jedan od njih pripada prvoj ligi, ali ne fudbalera, već svjetskih lopova.

U crveno-crnom dresu Kaluđerice igrao je i Goran Radojević, alijas Crni (47). Svojevremeno se “proslavio“ kao član bande “Pink Panteri“ koja je 2008. godine iz muzeja u Cirihu ukrala sliku Pola Sezana “Dječak u crvenom prsluku“. Bila je to godinama svjetska vijest. Tek aprila 2012. godine četvorica članova bande uhapšena su u Beogradu dok su pokušavali da sliku vrijednu 100 miliona preprodaju za tri i po miliona eura. Zadužen da pronađe kupca umjetninama na crnom tržištu, prema presudi, bio je upravo Goran Radojević.

Zbog toga je 2015. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora. Međutim, nikada se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne. Umjesto u zatvoru, poput svojih pajtosa, Radojević je nastavio da mirno živi u svjeom domu u Kaluđerici. Policajci su se ponašali kao da je u zemlju propao, te da mu ne mogu ući u trag. Za Goranom Radojevićem 2019. godine raspisana je i Interpolova potjernica. Član “Pink Pantera“ izgleda da je živio po onoj staroj… “kad te traži cio svijet, najbezbjedniji si kod kuće.“ I tako je i bilo, sve do 21. aprila 2022. godine.

Na svom terenu fudbaleri Kaluđerice imali su brojnije navijače, među njima, na tribinama, bila su i dvojica patrolnih policajaca iz stanice Zvezdara. Sunčano popodne provodili su obilazeći parohiju. Jedan od igrača u crvenom-crnom dresu, koji se isticao silovitim jurišima na protivnički gol gostiju, zapao im je za oko. Publika je navijala: “Crni, Crni!“ Da li su policajci shvatili ko je zapravo Crni, ili su riješili da za svaki slučaj provjere, svejedno je: tokom poluvremena ušli su na teren i legitimisali igrača veterana Crnog. Ispostavilo se da je riječ o “Pink Panteru“ Goranu Radojeviću, za kojim sve svjetske policije tragaju već tri godine.

Ukradena slika „Dječak u crvenom prsluku“; Foto: Schreenshot

Prema riječima očevidaca za nedjeljnik “Vreme“, bjegunac se nije opirao hapšenju, ali je pitao policajce da li može da završi utakmicu protiv FK Brodarca. Svjedoci tvrde da mu je policajac odbrusio: “Umjetniče, odigrao si svoje“. Od tog momenta FK Kaluđerica morao je da nastavi utakmicu sa igračem manje.

Uslijedili su povici publike i domaćih igrača: “Policijo, ako izgubimo, krivi ste vi!“

Niijesu izgubili, meč veterana završen je neriješeno sa 1:1, a Goran Radojević je otišao u zatvor na četvorogodišnju robiju.

Nejasno je, piše Vreme, kako se lopov umjetničkih slika, uprkos Interpolovoj potjernici, godinama javno skrivao i to u predgrađu srpske prijestonice. I ko zna dokle bi Radojević driblao loptu, a i zakon, da slučajno nije naletio na savjesne pozornike. Nejasno je i zašto MUP Srbije skriva ovu vijest od javnosti, umjesto da se pohvale da je uhapšen svjetski tražen bjegunac, član bande “Pink Panteri“.

izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor