Čabarkapa: Smolović da obezbijedi 200 hiljada eura za tri kuće za penzionere

Pokret penzionera Crne Gore poziva predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, da obezbijedi 200 hiljada eura NVO „Udruženje penzionera Bijelo Polje“, da završe tri male kućice, koje ova NVO gradi za penzionere, kazao je predsjednik Pokreta penzionera Svetozar Čabarkapa.

Čabarkapa tvrdi da je Smolović koristio Udruženje penzionera Bijelo Polje i izgradnju ovih kućica za politički marketing, kako za lokalne, tako i za predsjedničke izbore, zbog čega predstavnici panzionera smatraju da Smolović treba i da obezbijedi potrebnih 200 hiljada eura.

„Interesantno je da su po mišljenju stručnjaka arhitekta, ove tri male kućice do trenutnog stanja, mogle da se izgrade za 80 hiljada eura, a tome govore i fotografije kućica. Svi se čudu čude, za šta se to potrošilo 170 hiljada eura, koja su odobrena od Fonda Pio“, navodi Čabarkapa.

Zbog toga, kako kaže Čabarkapa, Pokret penzionera Crne Gore poziva Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao i Fond Pio, da ne odobravaju tražena sredstva od 200 hiljada eura, i da odmah izvrše reviziju utrošenih 170 hiljada eura, koja su im odobrili i uplatili.

Takođe, Pokret penzionera Crne Gore, kako je naveo Čabarkapa, neće dozvoliti da se preko penzionera zloupotrebljavaju sredstva građana.

„Sve što se radi, a tiče se penzionera mora biti javno i transparentno. Naš pokret će reagovati i na problem uzimanja bez saglasnosti penzionera od njihovih penzija za bilo šta i odmah ćemo pokrenuti, protiv svih koji učestvuju u tim nezakonitostima krivičnu prijavu“, tvrdi Čabarkapa.

Pokret penzionera Crne Gore, dodaje Čabarkapa, već ima preko 6.300 članova.

„Što nije mali broj i nijedan naš član nije dao nikome saglasnost, da mu se umanjuju penzije, što znači da su ih zloupotrijebili i Fond Pio i Nevladina organizacija ,,Savez penzionera Crne Gore. Pošto se često čuje da će se nakon parlamentarnih izbora početi smanjivati penzionerima penzije, jer se država prezadužila. Želimo poručiti svim političkim subjektima koju budu činili, ovu, buduću ili bilo koju Vladu, da će na svako smanjivanje penzija imati žestok odgovor sa ulica. Ne bi ni jednom političkom subjektu ili Vladi preporučili, da ide u takvu avanturu, da dok su izbori povećava, a nakon izbora smanjuju penzije.  Na kraju se želimo ograditi od bilo kakvih nepotpisanih izjava bilo koga ko govori ispred penzionera, koristeći fotografije sa naših protesta“, poručio je Čabarkapa.

Izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor