Bolnica NK: Doktor savjesno i odgovorno pregledao pacijentkinju, bolnica nije u obavezi da posjeduje anesteziju u spreju

Juče je u Opštoj bolnici Nikšić primljena djevojčica dobi šest godina sa povredom usne koja je uzrokovana padom. Djevojčicu je primio dr Šaranović, koji je dana 26. 05. 2022. godine bio dežurni, i zbrinuo je po pravilima zbrinjavanja povreda. Kada je riječ o čekanju, nije se čekalo koliko je navedeno u izjavi roditelja, iako je u tom trenutku dežurni ljekar imao preglede pacijenata iz dva saobraćajna udesa i dva pacijenta sa ujedom zmije, u gotovo istom intervalu, saopšteno je iz nikšičke bolnice.

Kako su naveli, medicinski tehničar D. D, se izjasnio o slučaju i rekao da je u hodniku sreo uznemirene roditelje pacijentkinje M. D, koji su uputili više negativnih komentara prema doktoru Šaranoviću, i upravi bolnice. Ispred tehničara, izjasnila se i dežurna sestra Urgentnog hirurškog bloka, da je primila i pripremala djevojčicu za obradu rane, dok je dežurni ljekar zbrinjavao pacijente iz udesa.

“Opšta bolnica se ograđuje od izjava roditelja koji tvrde da nije bilo konca, anestetika, vate i gaze, jer istih imamo u svakom trenutku, kao i da je djevojčica krvarila, jer po izjavi dežurnog ljekara radilo se o veoma oskudnom krvarenju iz lakše povrede usta”, navode u reagovanju.

Iz te zdravstvene ustanove kazali su da je dr Mitar Šaranović savjesno i odgovorno pregledao pacijentkinju, pružio joj potrebni tretman, ističući da je pacijentkinja odlično sarađivala uzimajući u obzir godine i uznemirenost koja se vidi kod djece u tim situacijama, a koje kod M.D. nije bilo.

„Na kraju ističem“, navodi se u izjavi dr Šaranovića, „ono najbitnije, da je djevojčica sa osmijehom na licu napustila ambulantu, što najbolje potvrđuje da je posao obavljen uspješno“.

Iz OB Nikšić su istakli da se povrede ovakvog tipa rješavaju na primarnom nivou u ambulantama službe hitne pomoći.

“Naravno da bolnica posjeduje infiltrativnu anesteziju u svakom momentu i kod svake povrede, a površinska anestezija u vidu spreja se daje kod lakših povreda, a bolnica nije u obavezi da nju posjeduje”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor