Biznismen iz Njujorka investira u rodno Gusinje: U etno selo Grebaje ulaže milion eura

Almir Bektešević iz Gusinja, koji je uspješan biznismen u Americi, gradiće etno selo ,,Royal“ u mjestu Grebaje. Vrijednost investicije procijenjena je na više od milion eura. Kako je Bektešević kazao Pobjedi, pred kraj godine dobio je sve urbanističko-tehničke uslove. Nedavno se sastao sa predsjednicom opštine Anelom Čekić i njenim timom, od kojih je dobio podršku i obećanja da će mu pomoći, jer smatraju da će buduće etno selo upotpuniti turistički sadržaj ovog planinskog grada.Bektešević duže od dvije decenije živi u SAD. Vlasnik je dvije kompanije za izradu i prodaju građevinskog materijala i uz to humanista i patriota. Kada je god trebalo da se u Crnoj Gori pomogne nekom za liječenje i slično bio je među donatorima.

– Planiram da iduće godine završim projekat. Biće među najljepšim etno selima u Crnoj Gori – poručuje Bektešević.

Projekat, koji će razvijati na svom imanju u Grebaju, koje pripada Nacionalnom parku Prokletije, a činiće ga restoran na dva nivoa i 156 ležaja, tj. 26 bungalova, na 42 ara zemljišta. Ako sve bude kako treba, krajem aprila bi trebalo da počne gradnja.Sada očekujem saglasnost gradskog arhitekte za projekat i CEDIS-a za struju – objašnjava Bektešević i ističe da se u svemu pridržava propisa, kako u SAD, tako i u Crnoj Gori.

-Mislim da sam prvi investitor iz SAD koji ulaže ne malo novca na sjever Crne Gore. U SAD bi s tim kapitalom mogao više zaraditi, ali je žalosno ne iskoristiti ljepote naših planinskih mjesta – kazao je Bektešević napominjući da želi i da pomogne nerazvijenoj opštini Gusinje i da zaposli 15 ljudi.

Nada se da će sve ići kako treba i da će gradnju etno sela početi krajem aprila ili početkom maja. 

Bektešević: Ne smijemo zaboraviti odakle smo

Koliko god u Njujorku imao dobar život, Bektešević poručuje da ne smijemo da zaboravimo odakle smo.

– Moja matična država je Crna Gora i svi smo svjedoci dešavanja i urušavanja njenog građanskog karaktera. Mislim da je Crna Gora dovoljno velika da svi narodi u njoj žive srećno – kaze Bektešević.

Navodi da njegova građevinska firma trenutno renovira šest zgrada u Bruklinu, ali da je posebno vezan za projekat u rodnom kraju.

Izvor:Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor