Bijelo Polje: Odloženo suđenje za pokušaj ubistva u Beranama

Po izdatoj potjernici Višeg suda u Bijelom Polju Interpol Njemačke je uhapsio odbjeglog Kenana Sujkovića (28) iz Berana, koji će biti izručen Crnoj Gori, dok je za odbjeglim Radomirom Đukićem (39) izdata potjernica.

To je juče saopšteno u Višem sudu, pred kojim je trebalo da počne suđenje Berancima, koji se terete za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju.

Sud je ranije donio rješenje o određivanju pritvora za obojicu u trenutku kada budu lišeni slobode.

Sudija Ivan Adamović je kazao da je sud od OB Berana obaviješten da Đukić, prema izjavi njegovog oca ‘već duže vrijeme nije kući i da on ne zna gdje se nalazi’.

Prema optužnici Đukić je 5. januara ove godine, oko 12. 40, u Ulici četvrte Crnogorske brigade u Beranama, ispred ugostiteljskog objekta „Eks“, u uračunljivom stanju, pokušao da liši života Кenana i Ismeta Sujkovića, Miomira i Aleksandra Marsenića i Nina Jašarovića, koji su sjedjeli na terasi lokala „Park“.

“Đukić je, u trenutku kada su ga ugledali i došli na trotar ispred lokala, u njihovom pravcu, iz pištolja nepoznate marke, kalibra 7, 65 milimetara, ispalio više projektila.

Jedan od projektila pogodio je Nina Jašarovića i nanio mu tešku tjelesnu povredu a Đukić je doveo u opasnost život Radovana Davidovića, sjedio u lokalu, a koji je prošao bez povreda.

U optužnici se dalje navodi da je u pravcu Кenana i Ismeta Sujkovića, Miomira i Aleksandra Marsenića, koje je, kako se osnovano sumnja, htio da liši života, ispalio je projektile, koji ih nijesu pogodili,već su samo nanijeli oštećenja na vozilima koja su bila parkirana u blizini.

Kenan Sujković se tereti da je u momentu dok je Đukić ispaljivao projektile u njihovom pravcu pokušao da liši života Đukića, ispalivši više projektila iz pištolja nepoznate marke, kalibra 9 mm, koji je neovlašćeno nosio. Njemu se stavlja na teret da je doveo u opasnost život Iva Rabrenovića, koji se nalazio u kafe-baru „Eks“, i nanio mu tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Suđenje će biti naknadno zakazano.

Izvor:Vijesti, Jadranka Ćetković

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor