Bijelo Polje: Aktivnosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti trajaće nekoliko dana

Povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore, Opština Bijelo Polje u saradnji sa javnim ustanovama organizuje bogat kulturno-zabavno-sportski program, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

/ - FOTO. MILOVAN NOVOVIĆ
/ – FOTO. MILOVAN NOVOVIĆ

Kako je na danas održanoj konferenciji za novinare potpredsjednik Opštine, Ernad Suljević, aktivnosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti trajaće nekoliko dana.

-Prethodnih godina, zbog pandemije koronavirusa, nijesmo bili u mogućnosti da organizujemo velike skupove i festivale, na način na koji su svi u našem gradu navikli. Ovo je svojevrsna prilika da najavimo povratak svih festivala i događaja po kojima je Bijelo Polje bilo prepoznato. Program povodom obilježavanja Dana nezavisnosti počinjemo večeras promocijom predstave ,,Danilo, koju će izvesti glumci Bjelopoljskog pozorišta, a već sjutra će na gradskom trgu biti održan koncert bjelopoljskih, crnogorskih i regionalnih izvođača. U subota 21. maja na gradskom trgu biće organizovana druga ulična trka ,,Istrči i pokreni se“, koja je prošle godine dokazala da Bijelo Polje može da organizuje događaj koji je svojstven velikim gradovima“, istakao je Suljević, i pozvao sve sugrađane da isprate ove važne događaje i zajedno proslave državni praznik.

Koncert koji će sjutra biti održan na gradskom trgu u organizaciji Opštine Bijelo Polje, Turističke organizacije i Centra za kulturu ,,Vojislav Bulatović Strunjo“, okupiće muzičare iz  našeg grada, Crne Gore i regiona.

Vladan Čampar iz Turističke organizacije Bijelo Polje, kazao je da je cilj promocija neafirmisanih bendova iz Bijelog Polja.

-Uvijek dajemo šansu mladim sugrađanima, kako bi osjetili da ih ovaj grad prepoznaje i poštuje njihov rad, trud i energiju koju ulažu. Na koncertu će nastupiti YU grupa, Gradski hor, Dilan Puzović, tamburaški sastav ,,Muzički signali“, ,,Akustična terapija“ i predstavnici Bijelog Polja na muzičkom takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“, naveo je Čampar, i istakao da očekuju lijepo druženje uz brojne hitove poznatih izvođača.Na koncertu će nastupiti i predstavnici Bijelog Polje na najvećem takmičenju ,,Crna Gora u ritmu Evrope“.

Sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Haris Malagić, kazao je da je to manifestacija koju je podržala Opština Bijelo Polje, te da će biti održana 11. juna u Podgorici.

-Bijelo Polje ove godine predstavljaju Radomir Kruščić, Ena Šabanović, Viktorija Kuč, Hana Mulić, Džana Lamežević i Ema Ljuca. Ovim putem pozivam sve sugrađane da ih podrže glasanjem koje će biti otvoreno početkom juna“, naveo je Malagić.

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti, 21.maja će biti održana ulična trka ,,Istrči i pokreni se“, koju organizuje Centar za sport i rekreaciju i Opština Bijelo Polje u saradnji Atletskim klubom Jedinstvo i Atletskim savezom Crne Gore.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, na današnjoj konferenciji za medije je kazao da će kao i prethodne, i ove godine trka biti organizovana u tri segmenta.

-Na programu je trka zadovoljstva, i po prvi put imamo trku osnovaca – najbolji đak, kao i rekreativnu trka. Biće organizovan i memorijal ,,Ljubiša Božović“ za juniore. Glavna trka predviđena je za seniore i seniorke, za koju je obezbijeđen nagradni fond, tako da se nadamo da će okupiti veliki broj ljubitelja sporta. Učešće, koje je besplatno, do sada je potvrdilo 90 sportista i rekreativaca“, dodao je Maslovarić.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor