Berane primjer multietničke sredine

Predsjednik Opštine Berane Vuko Todorović razgovarao je sa beranskim imamom Rahimom Muratovićem i novoizabranim predsjednikom Islamske zajednice (IZ) u Beranama Elvirom Ramčićem.

Na sastanku su, kako je saopsteno, razmatrane važne teme od značaja za međusobnu saradnju i njegovanje dobrih odnosa sa svim predstavnicima vjerskih zajednica u Beranama, koji, prema riječima Todorovića, važi za primjer skladne multietničke sredine.

Todorović je naglasio važnost njegovanja dobrih odnosa između lokalne uprave i religijskih zajednica, te istakao da će Opština uvijek biti otvorena za dijalog i saradnju.

Imam Muratović je, sa druge strane, istakao da će se, izborom novog predsjednika Islamske zajednice, saradnja sa lokalnom samoupravom takođe nastaviti u cilju njegovanja multietničkih vrijednosti, odnosno dobrih odnosa među svim građanima Berana.

U toku sastanka razgovarano je i o konkretnim aktivnostima koje bi se mogle realizovati u cilju jačanja međusobne saradnje.

Izražena je obostrana spremnost u pravcu daljih redovnih susreta u cilju dobre medjusobne saradnje i na dobrobit svih gradjana.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor