Adžić odao počast nevinim žrtvama deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz CG

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovao je danas memorijalnom okupljanju povodom obilježavanja 30 godina od deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 1992. godine, koje su organizovale nevladine organizacije Akcija za ljudska prava (HRA), Centar za građansko obrazovanje (CGO) i ANIMA – Centar za žensko i mirovno obrazovanje.

gov.me
gov.me

Tom prilikom ministar Adžić, polažući cvijeće ispred Centra bezbjednosti Herceg Novi, odao je počast nevinim žrtvama i iskazao duboko žaljenje zbog njihovog stradanja i saosjećanje sa bolom njihovih porodica i prijatelja, saopštili su iz Ministarstva unustranjih poslova.

-Nažalost, prethodne tri decenije nije bilo političke volje, ni spremnosti, da se ovaj zločin prihvati i nazove pravim imenom, te da se potpuno rasvijetli, kazao je Adžić. Bez obzira na tadašnje prilike niko od počinioca ne treba da bude aboliran od odgovornosti, kazao je ministar.

Adžić: “Kao prvi ministar unutrašnjih poslova koji se odazvao pozivu organizatora da prisustvuje memorijalnom okupljanju, želim sa ovog mjesta da poručim da podržavam podizanje spomen obilježja na ovom mjestu. Smatram to ne samo profesionalnom, već prije svega ljudskom i moralnom obavezom“, naglasio je ministar Adžić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor