Search
Close this search box.

Abazović: Centralna banka krije mnoge tajne, treba nam novi guverner

Dosadašnji guverner, Radoje Žugić, je već jedan vremenski period u kontinuitetu radio taj posao i mislim da treba da idemo ka iznalaženju drugih rješenja, rekao je Abazović

Crnoj Gori treba novi guverner Centralne banke, saopštio je premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, i dodao da je dobro da imamo osvježenje u svim institucijama.

“Mislim da Crnoj Gori treba novi guverner. Dosadašnji guverner, Radoje Žugić, je već jedan vremenski period u kontinuitetu radio taj posao i mislim da treba da idemo ka iznalaženju drugih rješenja”, rekao je Abazović na konferenciji za novinare.

On je rekao da je to njegov stav, ali da nije na tu temu razgovarao sa poslanicima.

“CBCG vjerovatno krije i mnoge tajne vezano za prethodni period, ali mogu sa mjesta premijera u ovom trenutku da kažem da je naš bakarski sistem izuzetno stabilan. U tom kontekstu, s obzirom na to da je kriza, ne želim ni na koji način da bacam sjenku na trenutno stanje. Mislim da je dobro da imamo osvježenje u svim insticijama”, kazao je Abazović i dodao da to nije protiv nikoga personalno usmjereno.

Abazović je, odgovarajući na pitanje da li je Vlada počela da pregovara sa bankama u vezi sa zaduženjem, rekao da je to pitanje bolje adresirati Ministarstvu finansija.

On je naveo da je taj resor napravio plan kako da se dođe do tih sredstava.

„Ono što nas muči, odnosno političare bi trebalo, to je da politička kriza generiše skuplji novac na tržištu kapitala. To generiše nepovoljniju situaciju, što znači da ćemo svi kao građani morati platiti malo više nego što je trebalo“, rekao je Abazović.

On je zahvalio poslanicima koji su podržali rebalans, jer on omogućava u mnogo komfornijoj situaciji da nastave aktivnosti servisiranja državnog budžeta uoči zime koja je vrlo nepredvidiva.

„Nadamo se najboljem, ali je vrlo nepredvidiva i za narednu godinu nam daje neki luft makar do početka turističke sezone“, naveo je Abazović.

On je kazao da će sve što je servisiranje državnog budžeta ići redovno bez bilo kakvih kašnjenja.

„Kašnjenja je bilo samo zbog sajber napada i to ne bih uvezivao sa rebalansom“, dodao je Abazović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor