Konjević: Postoje indicije da je u medijskim performansima Abazovića i Miloševića 90 odsto cigareta završavalo u švercu, a svega deset odsto je uništavano

Današnja sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost bila je dobra gdje smo od nadležnih instirucija dobili značajne intormacije, kazao je potpredsjednkik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević koji je danas smijenjen sa mjesta šefa koordinatora svih službi bezbjednosti.

“Postoje indicije da u medijskim performansima premijera Dritana Abazovića i  direktora UPC Rada Miloševića 90 odsto cigareta završavalo u švercu, a da je svega deset odsto uništavano”, saopštio je novinarima Konjević.

Prema njegovim riječima, takvi usiljeni medijski nastupi bili su politička igra da bi se sakrio ovaj podatak koji smo danas dobili.

“Nezamislivo da drektor Uprave prihoda i carina ne zna ništa o tome. Danas sam rekao premijeru ono što sam govorio. One neosnovane optužbe koje je iznosio prema meni mu se vracaju kao bumerang. Danas je svakom jasno da Milošević nije mogao da uradi ništa bez znaja Abazovića. Čini mi se jansije što je lica osuđivana za kriminalna djela predlagao za neke ozbiljne funkcije. Želja je da se uspotaviti neka vrsta organizovane kriminalne grupe u UPC i ANB kako bi cigarete završavale na sivom tržištu. Premijer je izjavljivaoo da je šverc cigareta klinički mrtav”, naglasio je

On tvrdi da Abazović želi da se oslobodi tereta koji mu je nametnuo Rade Milošević.

“Optužiovao je sve pa i mene da smo politički pokrovitelji šverca cigara. Ovaj slučaj treba sa bude puni predmet istrage SDT-a. Rade Milošević je politički drug Dritana Abazovica. Ne može se smjenom šrafa sakriti šema koja je postojala. Ohrabren sam što čuo da ko god bio upeleten u ovu aferu SDT i ANB će ići do kraja”, naglasio je Konjević.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor