Search
Close this search box.

Zoronjić DF-u: Ne ohrabrujte Bulajića da opstruira zakazivanje sjednice već to učinite što prije

Poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić, opet je pozvala predsjednika Demokrata Aleksu Bečića i jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića, da ulože, prema njenim riječima, minimum napora i zakažu sjednicu Skupštine, kako bi se omogućilo umanjenje akciza na gorivo.

Suada Zoronjić.jpg Foto: Medijski tim URA
Suada Zoronjić.jpg Foto: Medijski tim URA

Ovih dana, kako je kazala, bilježimo rekordne cijene goriva, koje već od ponedeljka mogu biti skuplje od 15 do 20 centi po litru. Najmanje šta Skupština može uraditi, dodaje ona, jeste da umanji akcize od kojih prihoduje država, kako bi se makar u nekoj mjeri cijena goriva umanjila i kako bi se građanima umanjili sve veći troškovi.

Poslanica URE ponovila je apele Građanskog pokreta URA i dijela javnosti, pa pozvala Demokrate i DF da “ne ohrabruju Bulajića da u nedogled opstruira zakazivanje sjednice Skupštine, već da to učini u što kraćem roku, jer životi građana Crne Gore ne mogu čekati”.

Kako je izjavila – uz puno razumijevanje partijskih interesa, oni – posebno u kriznim situacijama, ne mogu i ne smiju biti ispred javnog interesa. Vjeruje, dodala je, da bi kolegama Bečiću – Mandiću zakazivanje Skupštine bio argument više, da pokažu elementarnu brigu prema običnom građaninu.

Zoronjić podsjeća da cijene goriva na svjetskim berzama vrtoglavo rastu, a jedini način da se one u Crnoj Gori smanje, kako je kazala, jeste izglasavanje izmjene Zakona o akcizama u Skupštini Crne Gore koje je Vlada uputila parlamentu 4. marta.

– Demokrate i DF takvu inicijativu već danima odbijaju, zaključuje Zoronjić u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor