Search
Close this search box.

Mojkovac: Zbog rekonstrukcije puta privremeno odobravanje promjene režima saobraćaja sa povremenim prekidima

Iz Auto Moto Saveza Crne Gore upozoravaju na moguću poledicu u sjevernim predjelima a u ostalom dijelu zemlje, saopštavaju da se saobraća nesmetano, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke takođe upozoravaju na sitnije odrone. Vozačima savjetuju da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima a na dionicama gdje se izvode radovi da dodatno obrate pažnju jer je izmijenjen režim vožnje.

Foto: novosti.rs
Foto: novosti.rs

Privremeno se od 11.03.2022 god do završetka radova, zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-1 dionica Mojkovačka ulica, prema AMS-u, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i povremene prekide saobraćaja ne duže od 15 minuta.

AMSCG: -”U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.”

-”Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.”

Prema graničnom prelazu Kula prolaze putnička vozila a za ostale kategorije vozila saobraćaj je obustavljen.

Prema riječima AMS-a, zbog izvodjenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje-Špiljani dolaziće do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta, dok su na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta, kako prenosi AMS.

Zbog izvodjenja radova na mag.putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica Komanski most kao i radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi, kako prenosi Auto Moto Savez, izmjenjen je režim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Iz ovog servisa obavještavaju sve učesnike u saobraćaju da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova, kao i da jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 13 saobraćajnih  nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile lakše povrede a trenutni intenzitet saobraćaja, prema zaključcima servisa, je umjeren.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor