Zelenski će se na 2BS forumu obratiti i Cetinjanima

Dvanaesti 2BS forum biće održan 7. i 8. oktobra u hotelu Splendid, u Budvi, a okupiće brojne zvaničnike iz države regiona i svijeta, a predviđeno je i obraćanje ukrajinskog predsjednik Volodimira Zelenskog.

Pi-ar Foruma Jovana Nikčević najavila je da će o regionalnim i globalnim izazovima na 2BS Forumu razgovarati predsjednici, premijeri i ministri vanjskih poslova, poslanici i diplomate iz Crne Gore, regiona ali i svijeta.

Ovogodišnji program će, kako kaže, biti intenzivan sa 12 panela i dva obraćanja.

Na Forumu, koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, govoriće i premijer Dritan Abazović, a na predsjedničkom forumu će govoriti predsjednik države Milo Đukanović, kao i predsjednik Slovenije Borut Pahor.

“Obratiće se i zamjenik generalnog sekretara NATO-a i prvi put će se obratiti i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji će se obratiti ne samo učesnicima Foruma već i svim građanima Cetinja, koji su od samog početka ruske agresije na Ukrajinu tokom 100 dana organizovali protestne šetnje u znak podrške ukrajinskom narodu”, navela je Nikčević u Jutarnjem programu TVCG.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor