Zbog zloupotrebe nesreće na Cetinju suspendovati emitovanje Pink M

Medijski savjet za samoregulaciju pozvao je Savjet Agencije za elektronske medije da na duže vrijeme suspenduje emitovane programa TV Pink M u Crnoj Gori i tako, kako su kazali, zaštiti javnost Crne Gore od zloupotrebe nesreće na Cetinju i pošalje poruku da neće tolerisati vulgarna kršenja svih zakonskih i programskih načela na kojima počiva savremena medijska regulativa.

 (Foto: medijskisavjet.me)

Medijski savjet za samoregulaciju zahtijeva hitnu reakciju Savjeta Agencije za elektronske medije povodom programskog sadržaja koji je emitovan na TV Pink M u jutarnjem programu te televizije 27.08.2022.

„Poznat je tabloidni uređivački manir ove televizije, ali da će ovo beskrupulozno novinarstvo otići tako daleko da koristi jednu od najvećih tragedija u istoriji Crne Gore za svoje prizemne i primitivne ciljeve nešto je što do sada nijesmo imali prilike da gledamo na našim prostorima“, kazao je izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović.

Savjet Agencije je, kaže Vujović, dužan da javnost Crne Gore zaštiti od brutalne zloupotrebe jedne velike nesreće i da ograničavanjem vidljivosti te televizije pošalje poruku da neće tolerisati vulgarna kršenja svih zakonskih i programskih načela na kojima počiva savremena medijska regulativa.

„Lešinarsko prekopavanje leševa i grobova, među kojima i maloljetnika, na kojima ova televizija ubira prihode ne smije biti dozvoljeno u Crnoj Gori. Novinarstvo koje želi da profitira na tuđim nesrećama i leševima i nije novinarstvo, već beskrupulozna zloupotreba profesije. Ovakav uradak na TV Pink M je još jednom potvrdio da ova televizija promoviše uređivačku politiku u kojoj je sve dozvoljeno ako donosi gledanost i profit pa čak i tuđe nesreće i tragedije, bez imalo zadrške, stavlja u funkciju svog biznisa“, kazao je Vujović.

Medijski savjet, prema riječima Vujovića, očekuje da Savjet Agencije na duže vrijeme suspenduje taj program iz crnogorskog medijskog prostora kako bi se, kako je kazao, donekle zaštitile i sačuvale neke osnovne vrijednosti novinarske profesije, a porodice sačuvale od brutalnih zloupotreba njihovih tragedija.

izvor: rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor