Zbog nove istrage saslušan i Lazović: „SDT mu nije predočilo za šta ga tereti“

Kako saznaje portal Dan on je i ovaj put negirao bilo kakvu povezanost sa klanovimSlužbenik ANB-a Petar Lazović je u petak priveden u SDT na saslušanje povodom nove istrage u kojoj su u četvrtak  uhapšeni i službenici policije.

Kako saznaje portal Dan on je i ovaj put negirao bilo kakvu povezanost sa klanovima.

-Njemu od strane SDT-a nisu pojašnjeni osnovi sumnje kao i navedena djela koja mu se stavljaju na tere- ukazala je advokatica Maja Zeković.

-Budući da mom branjeniku od strane SDT nijesu pojašnjeni osnovi sumnje za krivilno djelo za koje se tereti, a što bi dalje značilo da nije upoznat sa niti jednim jedinim dokazom kojim se eventualno potkrjepljuju činjenice koje predstavljaju elemente bića krivičnog djela, a što je imperativna obaveza SDT prilikom prvog saslušanje osumnjičenog, propisana čl 4 ZKP-a, to on nije ni razumio sta mu se stavlja na teret, svakako navodeći da nije član niti jedne kriminalne grupe- naglasila je Zeković.

Podsjećamo, opsežna akcija od prošle sedmice obuhvatila je više službenika policije, a osnova za nju je prema nezvaničnim informacijama takođe  bila „SKY“ komunikacija.

Tako je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva procesuiran  službenik Potražne jedinice policije Goran Stojanović,  inspektora u Sektoru za borbu protiv droga Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Ivan Stamatović, bivši službenik Sektora obezbjeđenje ličnosti Nebojša Bugarin.

Izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor