Zbog nasilja u porodici četiri bjelopoljca završila u zatvor

Nasilje u porodici, prijetnje,tuče, saobraćajni prekršaji su naličje prazničnih januarskih dana u Bijelom Polju koji su rezultirali novčanim i zatvorskim kaznama.
Tridesettrogodišnji Bjelopoljac J.N. kažnjen je zatvorskom kaznom u trajanju od mjesec dana zbog nasilja u porodici odlukom sudije Alije Beganovića iz Suda za prekršaje Bijelo Polje. J. N. je sproveden odmah na izdržavanje kazne, saopšteno je portalu Kodex iz tog suda.
J.N. je kažnjen zbog fizičkog nasilja i prijetnji na štetu supruge.
Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i Bjelopoljac Ć. M. (52)  kažnjen je sa 15 dana zatvora dok je njegovom sugrađaninu 67-godišnjem N. S. zbog nasilja prema majci,  pored zatvorske kazne od 15 dana izrečena i zaštitna mjera obavezno liječenje od zavisnosti , alkoholizma, na slobodi – saopšteno je Kodexu.
Krivični postupak zbog nasilja na štetu supruge
Sudija Alija Beganović je obustavio prekršajni postupak  protiv okrivljenog H.D.(39) zbog nasilja u porodici na štetu supruge jer je protiv njega za isti događaj pokrenut kirivični postupak od strane Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju a nakon insistiranja sudije da se ODT pismeno izjasni  da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.
 Nakon dostavljenih spisa predmeta ODT je pokrenulo u ovom slučaju krivični postupak iako se prvobitno izjasnilo da je riječ o prekršaju.
Novčane kazne zbog fizičkog obračuna i prijetnji
Zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, tuče,   35-godišnji Z.D. kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 400 eura. U istom postupku,  D.E. (34) i O.E. (23), takođe iz Bijelog Polja, kažnjeni su odlukom sudije Beganovića sa 200 odnosno 500 eura.
Zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti i prijetnji Bjelopoljac N.P.(28) kažnjen je sa 750 eura.
Zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, sudija Beganović je okriveljenom D.I.(27) iz Bijelog Polja  izrekao jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 600 eura – saopšteno je.
Zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, sudija Alija Beganović je okrivljenom G.V. (34) izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana,  okrivljenima B.M. (36), K.R.(42) iz Bijelog Polja i  V.G.(39) iz Berana.
Izvor:Kodex
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor