Preispitaće povjerenje Goluboviću

Izvršni odbor DPS Pljevlja, na jutros održanoj sjednici, ogradio se od izjava i medijskih interpretacija predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, saopšteno je iz te partije. Navode da je riječ o nedopustivoj izjavi u odnosu na dešavanja u gradu, ali i u odnosu na politiku koju zastupa ta stranka.

Ranije danas poslanica DPS-a Marta Šćepanović poručila je da predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović ne može biti dio te partije, a nakon što je sinoć saopštio da grafiti u tom gradu niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni. Iz BS su saopštili da Golubović više nema podršku te partije.

Izvršni odbor DPS Pljevlja izrazio je neslaganje sa Golubovićevim posljednjim izjavama i odlučili su da pokrenu preispitivanje povjerenja Goluboviću pred Opštinskim odborom.

„Nastupi koji već u više navrata izazivaju uznemirenje javnosti, nikako ne korespondiraju sa politikom i vrijednostima koje je u Crnoj Gori, a posebno u Pljevljima, promovisala i u najtežim vremenima odbranila upravo DPS, a predsjednici opština iz naših redova moraju biti najbolji reprezenti takve, nedvosmislene politike“, saopšteno je iz IO DPS Pljevlja.

Poručili su da izražavaju posebno žaljenje zbog svih konotacija koje zadiru u osjećanje sugrađana i prijatelja iz redova manje brojnih naroda, te da DPS ostaje čvrsto na svojim stavovima očuvanja građanskog koncepta.

„Demokratska partija socijalista, kao partija koja je snažno okrenuta afirmaciji građanske politike, ni na jedan način neće tolerisati poruke koje se kose sa tim načelima. Iz tog razloga, IO DPS Pljevlja donio je odluku, da Opštinski odbor, shodno odredbama Statuta, pokrene proceduru preispitivanja podrške Igoru Goluboviću“, poručili su iz Izvršnog odbora.

Sjednici Izvršnog odbora, prisustvovali su generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Predsjedništva Aleksandar Žurić i šef poslaničkog kluba Danijel Živković.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor