Zbog čega Smolović ne poklanja imovinu njegovih sunarodnika i njegovog đeda, a ne nas Bošnjaka

Povodom Odluke koju je donijela Skupština Opštine Bijelo Polje na prijedlog predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, da se porodici Dulović preko Sportskog ribolovnog društva,,Sinjavac” da na korišćenje dio imovine i parcele, koja se nalazi na poznatom bjelopoljskom izletištu ,,Ušće“, oglasio se sa saopštenjem i kako je kazao, stvarni vlasnik ove parcele, Hajro Hadžibegović, koji je i dostavio posjedovni list iz 1973.godine, na kojem se vidi da je parcela koju je Smolović, kako navodi preko svojih poslušnika iz bjelopoljskog Lokalnog parlamenta poklonio porodici Dulović preko SRK,,Sinjavac“, imovina koja je u vlasništvu Bošnjačke porodice Hadžibegović.

Tim povodom se isti oglasio i pozvao bjelopoljski lokalni parlament da poništi ovu nezakonitu Odluku, a državne institucije da ispitaju kako je bjelopoljska Uprava za nekretnine prebacila njegovu imovinu na Opštinu Bijelo Polje, da ispitaju sva lica koja su izvršila u tom prljavom poslu krivična djela.

Hadžibegović u svojem saopštenju navodi, da je Smolović bio dobro upoznat da ta imovina pripada njegovoj porodici i da se vode sudski sporovi i pored toga isti je podnio prijedlog da se ona pokloni porodici Dulović i zbog čega Smolović ne poklanja imovinu svojih sunarodnika i njegovog đeda, a ne kako navodi, nas Bošnjaka?

Hadžibegović je poručio, da će porodica Hadžibegović nastaviti da se bori za svoju imovinu i da će ići ako bude trebalo i do Strazbura,ali nikad neće odustati od njihove imovine i imovine njihovih očeva i pradjeda.

Povodom cijelog slučaja gradjani Voljavca i Gubavča najavljuju i moguće proteste ispred Opštine Bijelo Polje, na kojem će imenima i prezimenima, prozvati svakog odbornika njih 18 koji su poklonili porodici Dulović imovinu Bošnjaka, koja se nalazi na Ušću i tražiti da se i oni kod tužioca izjasne, kazao je Admir Camić mještanin mjesta Voljavac, jer kako kaže sada smo došli u suituaciji da bi prišli našoj plaži na Ušće, kuda su i svi naši preci prilazili, da tražimo odobrenje od porodice Dulović.

Reagovala je i mjesna zajednica Gubavač, u svojem saopštenju su naveli, da se ova mjesna zajednica ogradjuje od svake odgovornosti vezano za pomenuti postupak i pomenuto zemljište. Oni navode, da niti Sportsko ribolovno društvo,,Sinjavac”, niti Opština Bijelo Polje nijesu tražili bilo kakvo mišljenje ili saglasnost mjesne zajednice Gubavač.

O ispravnosti ovog postupka ostavljamo na rasudjivanje državnim organima i široj javnosti, navodi se na kraju saopštenja mjesne zajednice Gubavač.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor