Završeno saslušanje Maraš u SDT, čeka se odluka tužioca

Ona se sumnjičida je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju čime je pričinjena šteta veća od pet miliona eura

Bivša izvršna direktorica kompanije „Plantaže 13.jul“ Verica Maraš saslušana je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu, čeka se odluka tužioca o zadržavanju.

Ona se sumnjičida je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju čime je pričinjena šteta veća od pet miliona eura saslušaće specijalni tužilac Vukas Radonjić. Maraš je, u nastavku predmeta “Plantaže”, uhapšena juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Bivši članovi Odbora direktora kompanije “Plantaže” Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Đorđe Rajković, Sead Šahman i Duško Perović uhapšeni su 11. jula u okviru istrage poslovanja pomenute kompanije.

Hapšenja su uslijedila nekoliko mjeseci nakon što je novi menadžment Plantaža podnio krivičnu prijavu kojom je Vukotića, Maraš, Mihailovića i nekadašnjeg direktora Sektora pravnih i opštih poslova Miroslava Vukovića.

Novi menadžent tvrdi da su zloupotrebom položaja u privrednom poslovanju, pribavili drugome protivpravnu imovinsku korist, a nanijeli štetu kompaniji – djelujući organizovano kao članovi kriminalne grupe.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor