Search
Close this search box.

Završena posjeta potencijalnih investitora, u toku inspekcijski nadzor

Manje od sat trajala je posjeta stručnjaka iz Srbije Željezari. Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević nakon posjete nije želio da daje izjave ali je kazao da se radi o potencijalnim investitorima koji bi u nekom eventualnom budućem aranžmanu mogli biti partneri tom preduzeću.

Podsjećamo, u Željezari su danas bili predstavnici stručnjaka iz oblasti metalurgije iz Srbije.

Predsjednik fabričkog sindikata Ivan Vujović je ranije danas kazao da je njihovu posjetu organizovala Elektroprivreda Crne Gore (EPCG).

“Fabriku su posjetili vlasnik i direktor željezare iz Sremske Mitrovice Branko Zečević i bivši direktor “Sartida” Dušan Matković. Sa njima je bio i poredsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević. EPCG je organizovala tu posjetu kako bi oni obišli pogone fabrike i ocijenili u kakvom su stanju. U Željezari su danas službenici ekološke i inspekcije rada. Mi radnici smo to tražili da se ispita stanje, rekao je Vujović.

Inspekcijski nadzor je u toku.

Na tom poslu angažovano je šest inspektora, pet inspektora rada i jedan ekološki inspektor.

Kako je za TVCG kazala v.d. Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević za taj posao izabrani su najiskusniji kadrovi a nakon obavljenog posla saopštiće detalje inspekcijskog nadzora.

Predstavnici željezaraca danas u 13 časova razgovaraće sa premijerom Dritanom Abazovićem.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor