Search
Close this search box.

Završen sastanak, nastavak sjutra

Sastanak stare parlamentarne većine o formiranju vlade završen je, i nastaviće se sjutra.

Politički subjekti koji su osvojili većinu na izborima 2020. godine nastavili su danas pregovore o formiranju nove vlade, ali je nakon sat data pauza. Na današnji sastanak nijesu došli lideri GP URA Dritan Abazović i Demokrata Aleksa Bečić.

Sastanku prisustvovuju: Andrija Mandić lider Nove, Milan Knežević DNP-a, Nebojša Medojević PzP-a, Dragan Krapović, Danilo Šaranović i Zdenka Popović iz Demokrata, Vladimir Joković predsjednik SNP-a, Miloš Konatar i Zoran Mikić iz GP URA, Miodrag Lekić lider Demos-a, Goran Danilović Ujedinjene Crne Gore, Marko Milačić Prave Crne Gore, Maksim Vučinić predsjednik Radničke partije i Srđan Pavićević lider CIVIS-a.

U pauzi predstavnici partija iznijeli su pojedine detalje i ponude sa prvog dijela današnjeg sastanka.

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić pozvao je kolege Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore da se dogovore i kažu šta misle da pripada koaliciji “Crno na bijelo”. Na konferenciji za medije je poručio da su spremni da odustanu od “kontrolnog paketa”, ali ne i od borbe protiv organizovanog kriminala.

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović ocijenio je da je poziv GP URA, da Demokrate i Demokratski front daju svoje predloge za resore, najprizemnija manipulacija i nepoštovanje građana Crne Gore. Istakao je da je u određenim resorima bilo preklapanja DF-a i GP URA.

Lider Ujedinjene CG Goran Danilović kazao da je su svi dobili danas priliku da se izjasne o resorima koje žele u budućoj Vladi.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić saopštio je da su predstavnici Demokratskog fronta (DF) i Demokrata dali svoje predloge za resore za koje su zainteresovani, te da su isto uradili i iz GP URA. Naglasio je da su tokom pauze u razgovorima predstavnici GP URA održali konferenciju za medije i saopštili, kako je rekao, niz neistina.

Podsjećamo, na prethodnom sastanku usaglašeno je da kandidat za mandatara bude Miodrag Lekić.

Pred početak sastanka Demokratska Crna Gora saopštila je da čine posljednji ustupak i da se odriču i bezbjednosnog sektora u 44. Vladi Crne Gore.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao da su tražili da dobiju sektor bezbjednosti i da sa Socijalističkom narodnom partijom i manjinskim stranka imaju „kontrolni paket“ u vladi, odnosno jedno ministarstvo više.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas će početi konsultacije o mandataru za sastav nove vlade i razgovaraće sa Demokratskom partijom socijalista, Demokratskom Crnom Gorom i Demokratskim frontom.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor