Search
Close this search box.

Za sudije Ustavnog suda 19 kandidata

Ustavni odbor konstatovao je danas da 19 kandidata ispunjavaju zakonske uslove za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore na osnovu javnog poziva od 1. avgusta, saopšteno je na sjednici tog skupštinskog tijela.

 (Фото: ТВЦГ )

Ha sjednici je razmatran izvještaj Komisije koja je pregledala dokumentaciju 19 kandidata koji su konkurisali za sudije Ustavnog suda.

Svi kandidati, prije nego što bude utvrđen predlog za izbor četvoro sudija Ustavnog suda, biće saslušani na sjednici Ustavnog odbora.

Saopšteno je da su se na javni poziv prijavili Snežana Armenko, Alija Beganović, Tatjana Bulatović, Ilija Vukčević, Sulejman Guči, Dragana Đuranović, Azra Jasavić, Snežana Jonica i Jovan Kojičić.

Na javni poziv prijavili su se i Sanja Malenjak, Jadranka Novaković, Zdenka Perović, Mirjana Popović, Ivan Radojičić, Branislav Radulović, Enesa Rastoder, Jelena Ružičić, Gorica Fatić i Edis Hadžić.

Ustavni sud, od ukupno sedam, sada ima četiri člana.

Predsjednik je Budimir Šćepanović, a članovi Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Miodrag Iličković, koji sjutra ispunjava uslove za penziju, čime taj sud neće imati kvorum za rad.

Početkom godine penzionisan je Dragoljub Drašković, a ranije Hamdija Šarkinović i Mevlida Muratović.

izvor: rtcg

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor