Za izgradnju solarne elektrane EPCG niko nije potreban

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, Milutin Đukanović, saopštio je da toj kompaniji niko nije potreban za izgradnju solarne elektrane, te da bi eventualni investitori morali da ulože u proizvodne pogodne, kako bi se kvalifikovali da budu partneri.

Đukanović je poručio i da je poražavajuća činjenica da je iz kompanije otišlo preko 200 miliona eura.

Podsjetio je je EPCG za sopstene akcije je kompaniji A2A platila 105 miliona, za kupovinu Rudnika uglja 32 miliona, te da je u državni budžet na osnovu ostvarene dobiti u 2020. uplatila 30 miliona.

„Vlada je bila spremna da preko EPCG izvrši kupovinu Željezare, i EPCG je iskazala spremnost da učestvuje u tom projektu. Znamo da u Željezari radi 229 radnika, da je teška situacija, prihvatili smo se da uđemo u realizaciju tog projekta budući da u Željezari zaista postoji jedan energetski potencijal“, poručio je Đukanović.

Dodao je da se javlja značajan broj investitora.

„Što se tiče izgradnji solarne elektrane, nama niko nije potreban, ima toliko novca na tržištu da mi to sami možemo da radimo. Preko 200 ljudi je obučeno da montira solarne panele i za tu akciju EPCG niko nije potreban“, kazao je Đukanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor