Search
Close this search box.

Vukićević: Opština Žabljak uspjela da sačuva stabilnost lokalnih finansija.

Podgorica, ( Mediabiro) – Aktuelna epidemiloška situacija imala je uticaja na tok turističke sezone, a tome je doprinjelo pooštravanje mjera za ulazak u Crnu Goru, kazao je agenciji Mediabiro gradonačelnik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

 “Ipak, možemo reći da je dosadašnji tok turističke sezone pozitivan i da je ispunio naša očekivanja”, kazao je on.

On je rekao da su posebno zadovoljni sa vremenskom situacijom, te da su uspjeli održati prohodnim gotovo sve putne pravce, prije svega na ruralnom području, te da je situacija sa putevima sasvim povoljna kada je u pitanju ova turistička destinacija, i da će se podruditi da tako i ostane do kraja sezone.

Kada je posrijedi epidemiloška situacija gradonačelnik kaže da na Žabljaku trenutno imaju preko 100 osoba inficiranih koronavirusom, i ovom prilikom je  pozvao sve građane Žabljaka da poštuju propisane mjere, i shvate ozbiljnost situacije.

Kada su pitanju lokalne finansije, prethodna godina je  obilježena kasnim usvajanjem budžeta, kazao je gradonačelnik Žabljaka.

“ Takva situacija doprinjela je da mnoge od planiranih projekata u kapitalnom dijelu nijesmo uspjeli da realizujemo. Nadamo se da ćemo sada, kada je usvojen budžet za ovu godinu, od samog starta turističke sezone imati spremne i nove projekte koje smo planirali.

Za  radovi koji su izostali u prošloj godini, Vukićević kaže da će ih realizovati takođe u ovoj godini , te ističe da je zadovoljan što je Opština uspjela da sačuva stabilnost lokalnih finansija.

“U naredni period ulazimo sa određenim optimizmom, i sa nadom da ćemo realizovati sve kapitalne investicije koje smo planirali”, rekao je on.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor