Golubović: Izjava izvučena iz konteksta

Golubović je kazao da je iznenađen brzom reakcijom na njegove navodne izjave, a da ga prije toga niko od visokih funkcionera DPS-a nije kontaktirao da pita šta on misli o tome, i da li su izjave na način na koji su prenijete izvučene iz konteksta.

     Golubović, Foto: Vijesti, Goran Malidžan

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović (DPS) rekao je „Vijestima“ da njegova jučerašnja izjava za podgoričku Gradsku televiziju nije vjerodostojno prenijeta i da je izvučena iz konteksta.

„Apsolutno nisam mislio na grafit o kome se ovdje želi inputirati da utičem na to da se ti grafiti ne uklanjaju. Ja sam mislio na sve grafite i to sam rekao“, rekao je Golubović za TV Vijesti.

Kazao je da je iznenađen brzom reakcijom na njegove navodne izjave, a da ga prije toga niko od visokih funkcionera DPS-a nije kontaktirao da pita šta on misli o tome, i da li su izjave na način na koji su prenijete izvučene iz konteksta.

„Jučerašnji prilog, kao i prilog od prije par nedjelja na Gradskoj televiziji apsolutno ne oslikava ono što sam htio da kažem. Ne želim da mi se inputira ono što nisam, da sam neko ko brani i veliča osuđene ratne zločince“, istakao je on.

Kazao je da nije integralno prenijeta njegova izjava u kojoj je kazao da je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac i da Srbi treba njega da se stide, „kao što se i stide“.

„Kada sam dobio pitanje vezano za uklanjanje svih grafita, tu sam mislio na sve grafite, koji se ne mogu ukloniti, niti je moguće ukloniti sve grafite iz nekog grada, jer su oni vid urbanog izražavanja stavova. Ne, naravno, onih pogrešnih, koji su mimo zakona i koji vrijeđaju“, rekao je Golubović.

Poslanica DPS-a Marta Šćepanović rekla je ranije danas da Golubović zbog njegove navodne izjave ne može više biti član DPS-a, dok je generalni sekretar te stranke Aleksandar Bogdanović sinoć kazao kako je riječ o nedopustivim stavovima, od kojih se u DPS-u distanciraju.

Izvor:TV Vijesti

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor