Vučurović: Premijer treba da bude Andrija Mandić, DF je za evropske integracije

Moramo pokazati dostojanstvo i odbiti pritiske sa te strane, a dobro nam je poznat dugogodišnji aranžman nekih od pomenutih sa Milom Đukanovićem, istakao je on

I pored toga što je Demokratski front uložio mnogo napora da onoga dana kada se raspravljalo o sudbini vlade Dritana Abazovića pokuša da okupi pobjednike izbora od 30. avgusta 2020.međusobne netrpeljivosti između pojedinih političkih subjekata dovele su do ishoda čiji smo svjedoci kazao je za portal Pogled poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović.

– Animozitet između Demokrata, Ure i SNP je očigledno preveliki, toliki da su Demokrate učestvovale u rušenju te vlade i to na inicijativu DPS vezanu za potpisivanje Temeljnog ugovora. Zato je, očigledno, preduslov da bi se krenulo u neku novu priču smirivanje strasti između ovih političkih subjekata i kada se oni između sebe dogovore neka onda slobodno taj predlog ponude DF i mi ćemo ga pažljivo analizirati, kazao je Vučurović.

Vučurović je istakao da je od krucijalne važnosti da u pregovorima koji predstoje niko od subjekata koji su srušili vladu ne pokuša da ulazi u neke nove aranžmane sa Demokratskom partijom socijalista. On dodaje da je važno ne podleći uticaju briselskih krugova, kojima je to cilj. Vučurević je izrazio očekivanje da će pregovori o formiranju nove skupštinske većine početi ubrzo.

– Demokratski front se zalaže za evropske integracije, EU je naš partner, ali je dosta više podaničkog odnosa, dosta je toga da nam Bilčik, Lajčak ili neki Picula određuju sudbinu države i vlade. Moramo pokazati dostojanstvo i odbiti pritiske sa te strane, a dobro nam je poznat dugogodišnji aranžman nekih od pomenutih sa Milom Đukanovićem, istakao je on.

Vučurović naglašava da je narod na izborima izrazio svoju volju, te da vlada treba da se formira prema tim rezultatima, kao svuda u Evropi, a da o tome nikako ne bi trebalovda odluču briselski činovnici i treći savjetnici u ambasadama.

– Šta li se to desilo sa nekim dičnim Crnogorcima kojima se politika sastoji isključivo od osluškivanja naloga iz Brisela, kako se dogodilo da je ta strana agentura tako uzela maha, od nekih stranaka, do medija i dijela NVO sektora. Tu agenturu treba prezreti i situaciju dovesti u normalu, da i mi dobijemo vladu po volji građana od 30. avgusta. Narod je rekao svoje, pa prema tome treba napraviti i novu vladu koju će predvoditi DF kao najjači među pobjednicima. Tako su građani rekli i jedino njih treba slušati. Zašto bi se nama uvodili neki eksperimenti koji nigdje nijesu viđeni, umorila se Crna Gora od tih propalih eksperimenata i treba unormaliti i uvesti u politička pravila ponašanja ovu situaciju. Dakle, vratimo se politici, posle eksperimenata, i prirodno je da premijera da onaj ko je najači u DF-u. Lično smatram da to treba da bude Andrija Mandić, zaključio je on.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor