Search
Close this search box.

Vučić: Nećemo priznati Kosovo, realna politika ne može da počiva na mitovima

U Skupštini Srbije u toku je posebna sjednica na kojoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja „Izvještaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini“, od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022.

Vučić je poslanicima poručio da Srbija neće priznati Kosovo, ali da realna politika ne može da počiva na mitovima, te da su želje naroda maksimalističke, a mogućnosti oskudne.

U zvaničnom dokumentu koji je danas na dnevnom redu piše da je podnosilac izvještaja Vlada Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Kancelarija za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Izvještaj je napisan na 50 strana i u njemu su pobrojane, kako je navedeno „aktivnosti u okviru pripreme i realizacije pregovora“, od Zajednice srpskih opština, policije, pravosudja, energetike pa do dijaloga privrednih komora, transporta opasnog tereta i nestalih lica, što je posljednje poglavlje.

Poslanici Dveri i Narodne stranke podnijeli su i svoje prijedloge rezolucija o Kosovu, dok su poslanici Stranke slobode i pravde najavili inicijativu o formiranju skupštinske komisije koja bi sačinila platformu za pregovore.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor