Vrijeme je da se spuste tenzije, svađe idu na ruku DPS-u

Naše opštine su pokazatelji da se dogovorima i poštovanjem političkih pravila mogu i moraju uspostavljati vlasti koje će biti efikasne i koje će za svoje djelovanje odgovarati samo građanima, saopšteno je sa pres konferencije predsjednika Opštine Budva (Milo Božović), Nikšić (Marko Kovačević), Berane (Vuko Todorović) i Mojkovac (Vesko Delić).

„Dešava se danas čudna situacija da se u CG sve više minimizira uloga naroda, da se prenebregava njegova izborna volja. Odmah se mora izaći iz te nezdrave atmosfere,  kojom se krše osnovni, temeljni demokratski postulati, a vlasti žele formirati voljom nekih centara moći. To je i antievropski i antidemokratski. Iz svih ovih problema, raspirivanja krize, iz ovoga ponižavanja naroda, moguće je izaći isključivo dogovorom i političkom akcijom onih koji su bili parlamentarna većina nakon 30. avgusta“, naglašavaju predsjednici pomenutih opština.

Vrijeme je, kako su podvukli, da se spuste tenzije i da se smire strasti među pojedinim političkim subjektima koji su pobijedili na tim  izborima.

„To je datum koji jeste istorijski, na koji smo čekali decenijama, ali moramo pokazati da smo ga dostojni i da iznad svega cijenimo ono što se toga dana dogodilo. To ćemo pokazati tako što ćemo zajednički, razgovorima, pregovorima, kompromisima, rešavati probleme i međusobne odnose.  Stalna prepucavanja idu na ruku samo DPS-u, odnosno bivšem režimu koji još uvijek nije potučen do kraja. I upravo je DPS naš zajednički politički protivnik i protivnik CG i njenih građana, protivnik Nikšića, Budve, Berana, Mojkovca…Sjetimo se propadanja naših opština pod tom političko-kriminalnom hobotnicom, koju smo, međutim, pobijedili i krenuli u razvoj i oporavak. Sjetimo se kakva su uporišta DPS -a bili Nikšić, Budva ili Mojkovac, pa smo ih pobijedili. I to nije samo uspjeh DF-a, nego i svih drugih koji sa nama čine lokalnu vlast. Kad se prevaziđu sujete onda je moguće i trezveno razgovarati. I pored brojnih poteškoća koje se javljaju i u našim lokalnim samoupravama, mi smo pokazali spremnost da razgovaramo o svim pitanjima koja nas dijele ili nam prave probleme u funkcionisanju. I taj recept dogovora, međusobnog uvažavanja i poštovanja, koji ipak postoji na ovim lokalnim nivoima, treba preslikati na državu“, naveli su oni na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Nemamo pravo, napominju, „da prospemo rezultate 30. avgusta, jer nam je narod dao povjerenje da se dogovorimo i vodimo Crnu Goru, poštujući rezultate i snagu svakog od pobjednika“.

„To je pošteno i to su demokratske i evropske vrijednosti. Neka odavde ode poruka zajedništva i pružene ruke, da krenemo u dogovor i odmah prestanemo sa svađama koje ne vode nikuda osim što idu na ruku DPS“, poručili su Božović, Kovačević, Todorović i Delić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor