Vlada na narednoj sjednici odlučuje o ‘Temeljnom’ ugovoru sa Crkvom Srbije! Abazović traži prisustvo svih ministara!

Premijer Dritan Abazović zatražio je od svih ministara da budu prisutni na narednoj sjednici Vlade, jer će na dnevnom redu biti izjašnjavanje o „Temeljnom“ ugovoru sa Crkvom Srbije – saznaje Antena M.

Abazović je juče u Beogradu izjavio da „nema žurbe“ povodom ovoga pitanja ali je, očigledno, odlučio (ili preuzeo obavezu) da ugovor koji je predmet oštrih sporenja na političkoj sceni i koji je ustalasao crnogorsku javnost, po svaku cijenu i što prije potpiše sa Crkvom Srbije.

SDP najavila je da će inicirati skraćenje mandata Skupštini, ukoliko Vlada usvoji tekst Ugovora koji je objavljen kao „usaglašen“ na Radnoj grupi.

Demokratska partija socijalista juče je saopštila da Nacrt ugovora „verifikuje neistine SPC, a crnogorsko vjersko, kulturno i državno nasljeđe svrstava u srpsko“. Poslanik DPS Nikola Rakočević izjavio je sinoć da takav ugovor ne može biti potpisan jer je za donošenje „važnih odluka potrebna kvalifikovana većina u Vladi“.

Predsjednik CG Milo Đukanović poručio je da ugovor sa Crkvom Srbije treba potpisati, ali tek nakon široke rasprave na javnoj sceni i naglasio da „Vlada treba da brine o onome što su interesi države Crne Gore, a crkva da vodi računa o svojim interesima“.

Nakon današnje Abazovićeve najave da će se Vlada izjašnjavati o „Temeljnom“ ugovoru sa Crkvom Srbije naredne sedmice, izgleda da Crna Gora ulazi u novu etapu političke krize i da su vanredni izbori najrealniji rasplet.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor