Vina „Plantaža“ osvojila pet medalja na ocjenjivanju vina u Njemačkoj

Vina „Plantaža“ osvojila su pet medalja na 30. ocjenjivanju vina „Mundus Vini“ u Njemačkoj, jednom od najprestižnijih svjetskih vinskih takmičenja – saopšteno je iz ove kompanije.

Vina "Plantaža" osvojila pet medalja na ocjenjivanju vina u Njemačkoj

U konkurenciji 7.500 uzoraka vina iz cijelog svijeta, od pet osvojenih medalja, vina Plantaža osvojila su četiri zlata.

– U pitanju su vina: Vranac Pro Corde 2018, Epoha 2018, Vranac Reserve 2015 i Stari podrum Cuvee Terroir 2018. Srebrnu medalju osvojilo je vino Stari podrum Merlot 2018 – navedeno je u saopštenju.

Iz kompanije „Plantaže – 13. jul“ rekli su da su veoma ponosni na ovaj uspjeh.

– Radujemo se što i u ovoj godini nastavljamo kontinuitet zlatnih medalja koja vina „Plantaža“ osvajaju na najznačajnijim svjetskim takmičenjima, čime dodatno potvrđujemo visok kvalitet i poziciju crnogorskih vina na svjetskoj vinskoj sceni. Crnogorski Vranac je dokazano najbolji sa ovog teroara i stoji rame uz rame sa najboljim vinima svijeta, a sada nas dodatno raduje uspjeh dva nova Stara podruma, koja će se uskoro pojaviti na tržištu, sa međunarodnom potvrdom kvaliteta – istakli su iz kompanije.

Vjeruju da će i ova godina biti uspješna po pitanju nagrada za vina Plantaža.

 – Čime ćemo na najbolji način potvrditi dosljednost kvaliteta i prepoznatljivost na međunarodnom tržištu – zaključili su iz „Plantaža“.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor