Vijeće za nacionalnu bezbjednost večeras o sajber napadima

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za večeras sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost povodom aktuelnih sajber napada na Vladinu informatičku strikturu.

Sjednica Vijeća počeće u 18 časova, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Podsjećamo, Crna Gora je od kasno sinoć izložena novoj seriji organizovanih sajber napada na Vladinu informatičku infrastrukturu.

Primarna meta je struktura državnih organa – kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Stručnjaci resora na čijem je čelu su, kako je istakao Dukaj jutros, pravovremeno preduzeli odbrambene mjere.

– Iako su trenutno iz bezbjednosnih razloga određeni servisi privremeno isključeni sigurnost naloga građana i privrednih subjekata ni njihovi podaci nijesu ni na koji način ugroženi. Crna Gora je o detaljima napadima, koji su umnogome nalik onima 2015. i 2016, informisala saveznike – istakao je Dukaj na Tviteru.

U Vijeću su predsjednik Vlade, kao predsjednik tog tijela, potpredsjednik vlade i ministar odbrane Raško Konjević, ministar pravde Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera, predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Mevludin Nuhodžić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor