Search
Close this search box.

(Video) Gradjani Prijepolja i Brodareva se masovno spremaju da odbrane Lim od hidroelektrana

Gradjani Prijepolja i Brodareva se masovno spremaju da odbrane Lim od hidroelektrana, oni poručuju da će svim silama braniti svoju rijeku. Oni se spremaju da svi prisusutvuju Javnoj raspravi koju je zakazalo Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije 15.jula

               Foto TV Forum: Predstavnici udruženja iz Prijepolja i Brodareva                                                              Sa prezentacije nacrta izmjena i dopuna održana u Prijepolje

Portal Ekspanzija Brodarevo je pozvao sve gradjane Brodareva, kao i one koje žive u Dijaspori, da se svi priključe odbrani ove rijeke, a što su i prihvatili kroz svoje komentare.

“Vlada Srbije je ponovo oživjela projekat gradnje Hidroelektrane Brodarevo 1 i Brodarevo 2.
Time Vas pozivamo ako želite da sacuvate Vašu imovinu koju ste znojom zaradili, da nam se javite sutra do 12.00h da se upisete, uzmete učešće i prisustvujete u javnoj raspravi 15.07 u Domu revolucije, Opstina Prijepolje”.

Ovo Ministarstvo je pokrenulo postupak izgradnje hidroelektrana na Limu u mjestu Brodarevo, koje se graniči sa Crnom Gorom, pod nazivom Brodarevo 1 i Brodarevo 2 https://sjevercg.me/vlada-srbije-pokrenula-postupak-izgradnje-hidroelektrana-na-limu-u-brodarevo-ekoloska-udruzenja-iz-prijepolja-brodareva-i-bijelog-polja-spremaju-sa-gradjanima-odbranu-ove-rijeke/.

Takodje, je oglasilo javni uvid u nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana područja posebne namjene hidroelektrana,,Brodarevo 1 i Brodarevo 2 i Izvještaj o strateškoj procjeni uticaja izmena i dopuna prostornog plana područja posebne namjene hidroelektrana Brodarevo 1 i Brodarevo 2 na rijeci Lim na životnu sredinu”.

TV Forum: Prezentacija nacrta izmjena i dopuna održana u Prijepolje

Namjeri Vlade Srbije su se usprotivio i civilni sektor iz Bijelog Polja, koji predvodi nevladina organizacija,,Euromost”, koja se zajedno sa gradjanima Brodareva i Prijepolja, kao i udruženjima iz ova dva mjesta od 2013. godine, bori protiv izgradnje ovih hidroelektrana, koje će kako kažu nanijeti, ogromnu štetu okolini, ljudima, živom svijetu i imala bi ogroman uticaj na klimatske promene.

Posebno bi nanijele štetu graničnim opštinama Srbije i Crne Gore i gradjanima Prijepolja, Brodareva, pa i Bijelog Polja, čiji dio teritorije bi zahvatila akumulacija i to onaj dio na kojem živi granično stanovništvo, kazali su iz NVO,,Euromost”.

Opština Bijelo Polje i Vlada Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma se još ne oglašavaju povodom najave Vlade Srbije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor