Search
Close this search box.

Euromost: Nećemo dozvoliti Upravi Javnih radova da ulazi u korito rijeke Bistrice i bilo šta radi na štetu ove rijeke

Nevladina organizacija,,Euromost” je danas obavijestila Upravu Javnih radova i direktora ove uprave Rešada Nuhodžića, a povodom najave da je sa podgoričkim preduzećem “Inženjering put” potpisala ugovor o regulaciji korita rijeke Bistrice, gdje će se kroz regulaciju obuhvatiti geodetski, betonski i armirački radovi, kao i mašinski iskop riječnog materijala u cilju formiranja obala i podizanja obaloutvrda od lomljenog kamena”, da im to neće dozvoliti, da rade bilo šta na štetu rijeke Bistrice, da ulaze u njeno korito, sa bilo kakvim mašinama i prave bilo kakve objekte na njenim obalama, bez  ekoloških standarda i potrebnih dozvola u skladu sa Zakonom o zaštiti životne sredine, uticajem na ovu rijeku i drugim potrebnim dozvolama.

           Foto:Euromost     Aktivisti NVO,,Euromost”

,,Bilo kakav ulazak u korito ove rijeke i mijenjanje njenog korita i obala nanijeće ogromnu štetu ovoj rijeci i ribljem fondu iz ,,Bistrice” i Lima. Naša organizacija podržava sve investici kada se tiče projekta djaloviće pećine, ali ne na štetu rijeke,,Bistrice”, jer nećemo dozvoliti nikome da metar rijeke Bistrice uništi radi nečijeg interesa, bilo čiji da su oni i nećemo dozvoliti nikome da radi mimo zakonskih propisa i gradjevinskih dozvola”, kazali su iz ove organizacije i dodali.

,,Svaki takav pokušaj ćemo spriječiti organizovanjem protesta sa našim aktivistima i braniteljima rijeka, Bistrice i Lima, u skladu sa Zakonu o mirnom okupljanju i podnijet ćemo krivične prijave protiv svih odgovornih lica”.

Kao što smo i ranije izjavljivali rijeka,,Bistrica” je svih gradjana Bijelog Polja, a ne samo Bistričana i branit ćemo je kad god bude zatrebalo, bez obzira što se pojedini kutijaši kako  popularno zovemo pojedince iz Bistrice, pojavljuju na svako pojavljivanje premijera, dok su do juče sedjeli zajedno sa investitorom, planirajući da za sitno prodaju tu rijeku, da bi se na nju izgradila Mhe.

O ovome smo dana obavjestili i premijera gosp. Duška Markovića, kao i predsjednika optštine Bijelo Polje Petra Smolovića, agenciju za zaštitu životne sredine, ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo poljoprivrede i sve nadlešne inspekcijske organe, kao i medije, prije nego krenu radovi, da sjutra ne bude da niko nije bio obavješten, ili da se inspektori ne budu pravdali da su bolesni kad krenu radovi, jer ćemo mi umjesto njih stanuti na obali Bistrice i nećemo dozvoliti ulazak mašina u njeno korito, bez svih navedenih potrebnih dozvola i uslova.

Kao što smo i ranije najavili, Euromost nastavlja da štiti rijeke Bistricu i Lim, bez obzira o kome se radi, zato poziv svima, da dobro razmisle prije nego krenu da bilo šta rade na štetu ovih rijeka, a gradjanima da nam se pridruže, da radi nas i naše djece sačuvamo ove dvije rijeke, kazali su na kraju saopštenja iz ove organizacije.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor