Uspješno završen prvi Eko Kamp za mlade na sjeveru Crne Gore

 

Danas je pored rijeke,,Bistrice“ u Bijelom Polju završen prvi dvodnevni Eko Kamp za mlade na sjeveru Crne Gore.

Eko Kamp se organizuje kroz projekat koji je odobren od Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja pod nazivom, , Za ljepsu i prirodnu Bistricu“, a organizovala ga je nevladina organizacija,, Euromost“, kazala je Milena Peković koordinatorka na programima u NVO,,Euromost“.

Eko Kamp smo organizovali uz sve mjere od virusa Covid i zahvalni smo na pomoći i opštoj bolnici Bijelo Polje i direktorici te ustanove Biseri Bulatović.

Kroz Eko Kamp smo ukazali i na zanačaju očuvanja rijeke ,,Bistrice”, kroz njega smo realizovali razne radionice i predavanja, obilazili područje ,,Bistrice” kao i Manastir podvrh i Djaloviće klisuru.

Kroz Eko Kamp su prošli mladi iz nekoliko opština sa sjevera Crne Gore, koji su bili oduševljeni njihovim učešćem i koji su pokazali da mladi na sjeveru žele da unapredjuju svoje znanje kada se tiče životne sredine, žele da daju svoju doprinost i da se brinu o svojim rijekama i očekuju da se što više ovakvih dogadjajanja organizuje u svim opštinama na sjeveru Crne Gore pa i u drugim regijama.

Zahvalili bi i svim aktivistima u Euromost koji su kroz svoj volonterski rad doprinijeli da Eko Kamp uspije.

Nevladina organizacija,,Euromost“ nastavlja svoje aktivnosti sa mladima na očuvanju životne sredine 20.septembra orgazujemo još jedan Eko Kamp i drugu bjelopoljsku biciklijadu,, kao i promociju i značaj korištenja bicikala kroz projekat,,Mladi sa biciklima kroz saobraćaj i prirodu, za životnu sredinu“ koji je podržao Ministarstvo za saobraćaj i pomorstvo.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor