Uprkos ratu, danas kreće fudbalska liga Ukrajine

Uprkos ratu, Ukrajinci su riješili da danas započnu fudbalski šampionat.

Utakmicom između Šahtjora iz Donjecka i Metalista iz Harkova, danas u podne počinje fudbalski šampionat Ukrajine u jeku rata sa Rusijom.

Lopta će se zakotrljati u Kijevu poslije 254 dana od prethodne fudbalske utakmice u Ukrajini i prvi put od početka ruske vojne invazije 24. februara, a uslovi za igru biće daleko od idealnih.

Igraće se u prijestonici Kijevu i gradovima zapadno od granice sa Rusijom, a interesantno je da šampionat počinje radnim danom kako ga ne bi zasijenile utakmice elitnih evropskih liga. Tako će oči dobrog dijela planete danas biti uperene ka Kijevu, gdje obično svoje mečeve igra Dinamo, koji će večeras gostovati Benfiki u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Svaki od stadiona na kojima će se igrati utakmice mora da ima sklonište od potencijalnih vazdušnih napada udaljeno maksimalno 500 metara. Šema pristupa sklonistu mora da bude istaknuta na djelovima stadiona, a svi akteri mečeva proći će kroz bezbjednosni brifing prije izlaska na teren.

Tim iz Donjecka mečeve u Ligi šampiona igraće u Varšavi. Pored utakmice između Šahtjora i Metalista, danas se sastaju Černomorec Odesa – Veres, Zorja – Vorskla i Kolos – Krivbas.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor