UPC: Milošević imenovao svog savjetnika

Novi direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević imenovao je za svog savjetnika za unapređenje i poboljšanje poslovnih procesa u dijelu opštih i tehničkih poslova Blaža Šabana. On je takođe, na osnovu odluke Miloševića, imenovan i za projektnog menadzera za potrebe implementacije ugovora za nabavku „Platforme za analitiku podataka“.

gov.me
gov.me

Milošević: “Za projektnog menadžera imenovan je Blažo Šaban, diplomirani inženjer elektrotehnike, angažovan u Upravi prihoda i carina da u periodu od 11.5.2022. godine do 11.11.2022. godine, za potrebe Centrale Uprave prihoda i carina obavlja poslove savjetnika direktora za unapređenje i poboljšanje poslovnih procesa u dijelu opštih i tehničkih poslova. Šaban će takođe analizirati postojeće stanje u Sektoru za informacione sisteme, predlagati mjere za unapređenje poslovnih procesa i modernizaciju sektora i pružati podršku službenicima Sektora za informacione sisteme u realizaciji svih obaveza vezanih za projekat „Reforma poreske administracije“. Učestvovaće i u realizaciji drugih poslova, koji nijesu predviđeni opisom poslova utvrđenim pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave prihoda i carina. Napominjem da Šaban ima 25 godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama“ – naveo je Milošević.

BLAŽO ŠABAN   -LINKEDIN.COM
BLAŽO ŠABAN
-LINKEDIN.COM

Šaban je na ovu poziciju došao kao izvršni direktor kompanije Vajrles Montenegro (Wireless Montenegro), u kojoj država ima 25 odsto vlasništva. U pitanju je kompanija koja je na kraju 2021. godine imala akumulirani gubitak od 250 hiljada eura. Ta kompanija je poslednje dvije godine poslovala pozitivno, ali je prije toga četiri godine u nizu bila negativna, pokazuju finansijski iskazi kompanije čiji su većinski vlasnici Austrijanci. Šaban je u toj firmi na poziciji izvršnog direktora od 2014. godine.

Prije toga bio je izvršni direktor Lovćen auta, gdje je, prema pisanjima medija, zaradio jednu krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja. Podgorička policija podnijela je prijavu protiv Šabana u martu prošle godine i navela da osnovano sumnja da je sa još jednom osobom pričinio materijalnu štetu društvu od 442 hiljade eura. Nismo uspjeli da saznamo šta se desilo sa prijavom od marta prošle godine.

Prije Lovćen auta, Šaban je bio izvršni direktor Željeznica Crne Gore, dok je karijeru započeo u Ministarstvu ekonomije, a kasnije je bio i u Ministarstvu vanjskih poslova. U ministarstvima je, prema podacima sa njegovog lindin profila, bio 21 godinu, do 2006. U periodu 2015/2016. godina bio je predsjednik Rotari kluba Podgorica, dok je od 2015. godine član Savjetodavnog odbora „Ist Vest Bridza“.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor