Search
Close this search box.

Ukupno 118 slučajeva zaraze koronavirusom

U Srbiji je do sada registrovano 118 slučajeva novog korona virusa, navodi se u izvještaju objavljenom na sajtu Ministarstva zdravlja.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

Od posljednjeg izvještaja juče u 18 do jutros u 8 časova, testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno, a 24 negativno na novi korona virus.

Od 15 potvrđenih slučajeva od posljednjeg izvještaja, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.

Do 8 časova 20. marta 2020, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije novog korona virusa.

Zatvoreni svi granični prelazi, od podne i bez međugradskog saobraćaja

Od danas u 8 sati zatvoreni su svi granični prelazi, što znači da će prelazi biti zatvoreni za ulazak putnika u drumskom, željezničkom i rečnom saobraćaju.

Osim transportnih kamiona niko neće moći da uđe na teritoriju Srbije.

Pored mjera o zatvaranju granica, predsjednik Aleksandar Vučić je kazao da će uvesti i potpuno ukidanje međugradskog putničkog saobraćaja danas u podne, ali se ostavlja mogućnost automobilskog.

“Od uvođenja vanrednog stanja u Srbiju ušlo 71.180 naših građana, a najveći broj njih došao je s područja Njemačke, Italije, Francuske i Austrije, oko 95 odsto”, rekao je Vučić.

On je na konferenciji za novinare rekao da posljednji polasci autobusa i vozova, ka bilo kom mjestu, moraju da budu danas do 12 sati.

On je istakao i da policijski čas neće biti samo od 20 časova do 5 ujutru, ali će o tome biti više riječi tokom vikenda.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor