Ukrajincima rok za zamjenu isprava produžen do 31. marta

Lica iz Ukrajine koja do sada nijesu predavala zahtjev za privremenu zaštitu nastaviće sa podnošenjem zahtjeva kao i u prethodnom perioduMinistarstvo unutrašnjih poslova još jednom obavještava lica iz Ukrajine sa statusom stranca pod privremenom zaštitom, da je Odlukom Vlade Crne Gore trajanje privremene zaštite produženo do 11. marta 2024. godine.

-Imajući u vidu da još uvijek sva lica iz Ukrajine koja u Crnoj Gori imaju status stranca pod privremenom zaštitom nijesu zamijenila isprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova će rok za zamjenu produžiti do 31.marta 2023. godine. Napominjemo da se zamjena isprava vrši u filijalama i područnim jedinicama MUP-a svakoga radnog dana, u periodu od 8.00 do 14.00 časova- navdoe na sajtu Vlade.

Mobilna jedinica stacionirana u Petrovcu od ponedeljka 20.03.2023. godine, neće više biti u funkciji, te se nastavlja sa zaprimanjem zahtjeva za produženje privremene zaštite u Filijali za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva.

Procedura zamjene ove isprave je besplatna.

Lica iz Ukrajine koja do sada nijesu predavala zahtjev za privremenu zaštitu nastaviće sa podnošenjem zahtjeva kao i u prethodnom periodu.

Izvor: DAN
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor