Uhapšeno više osoba zbog ulične prodaje narkotika, pronađen heroin, amfetamin…

Barska policija je prethodnih dana u okviru akcije „Promenada“ podnijela krivičnu prijavu protiv A.M. (52), P.P. (42), M.R. (45), Đ.A. (42), I.M. (38) i E.J. (38), od kojih je četvoro uhapšeno zbog ulične prodaje narkotika.

Iz Uprave policije (UP) saopštili su da je u pitanju višemjesečna akcija koji su realizovali Službenici OB Bar sa pripadnicima Posebne jedinice policije, a koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Bara.

„Juče su pripadnici barske policije i Posebne jedinice policije izvršili pretrese na pet lokacija u Baru, dok su danas izvršeni pretresi na tri lokacije. Barska policija je juče nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv šest osoba, i to protiv: A.M. (52), P.P. (42), M.R. (45), Đ.A. (42), I.M. (38) i E.J. (38), od kojih su četiri osobe lišene slobode, jedna je nedostupna nadležnim organima, dok se jedna nalazi u UIKS-u na izdržavanju zatvorske kazne za drugo krivično djelo“, piše u saopštenju.

Krivična prijava je podnijeta i protiv U.Ž. (48), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je policija pronašla i oduzela manje količine heroina i marihuane i određeni broj tableta sa liste opijata.

„Kod P.P. je pretresom pronađeno 20 pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga amfetamin, kao i vaga za precizno mjerenje. U nastavku akcije danas su, nakon pretresa, slobode lišeni B.M. (42), V.K. (42) i A.M. (34) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“.

Navode da je u okviru ove akcije policija u prethodnom periodu procesuirala još 12 osoba, od kojih se dvije osobe sumnjiče za krivična djela, a njih deset za prekršaje iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

„Dakle realizacijom ove akcije procesuirano su ukupno 22 lica zbog ulične prodaje narkotika. Tokom trajanja aktivnosti na području Bara i Ulcinja policija je zaplijenila heroin, kokain i tablete sa lista opijata“.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor