Uhapšene dvije osobe, ANB dostavila obavještenje tužilaštvu

U Podgorici su jutros, nakon pretresa, uhapšene dvije osobe, saopšteno je Portalu RTCG. Pretresi stanova i drugih prostorija izvršeni su na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a na osnovu obavještenja koje je prikupila i dostavila Agencija za nacionalnu bezbjednost, po naredbi Višeg suda u Podgorici. Portparol Specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić saopštio je da se sumnja da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

„Nakon pretresanja, dva lica su lišena slobode, i protiv njih je policija podnijela krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Izviđaj za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža je u toku, pred ovim tužilaštvom, a zbog zaštite interesa postupka ne može se dati više podataka“, naveo je Radonjić.

Podsjetimo, portal Libertas juče je objavio da se pretresaju kuće Radomira Sekulovića i Vladimira Belojevića, pozivajući se na saznanja u službama bezbjednosti.

Radomir Sekulović je dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore. U vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, bio je i portparol tog Vladinog resora.

Sa tog mjesta ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u MVP, piše Libertas.

Pretrese stanova i prostorija osoba za koje se sumnja da su se bavile špijunažom naredio je Viši sud u Podgorici.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor