Ugostitelji Crne Gore: Prijete nam gašenjem struje, čekamo hitnu reakciju države

Nevladinoj organizaciji Ugostitelji Crne Gore obratio se veliki broj ugostitelja i hotelijera sa zahtjevom za pomoć jer su dobili opomenu da će im biti isključena električna energija, saopšteno je iz ove NVO.

“Iznenađeni smo činjenicom da u Elektroprivredi Crne Gore nemaju razumijevanje za probleme sa kojima se suočava naš sekor. U posljednih godinu često nam je rad bio u potpunosti zabranjen zbog čega smo ostali bez ikakvih prihoda. U periodu kada smo i radili, primjenjivale su se epidemiološke mjere koje su ograničavale naše poslovanje zbog čega su nam prihodi bili minorni”, navode u saopštenju.

Oni ističu da iako tek tri dana radime u koliko-toliko povoljnijem poslovnom ambijentu, na teret im padaju dugovanja za period kada uopšte nijesu radili ili su radili smanjenim kapacitetom.

“Umjesto da nastavimo sa pripremom ljetnje turističke sezone, od koje svi imamo velika očekivanja, sada se postavlja pitanje koliko će ugostitelja i hotelijera uopšte biti sprmeno da dočeka turiste”, napominju oni.

Zato pozivaju nadležne u Elektroprivredi Crne Gore  na razgovor.

“Želimo da kroz dijalog dođemo da zajedničkog rješenja. Ono što u ovom trenutku treba sektoru ugostiteljstva jeste ruka podrške da kroz neku vrstu umanjenja duga ili prolongiranja roka otplate probamo da preživimo ovo ljeto”, dodaju u saopštenju.

Svjesni činjenice da je EPCG često kroz svoje kampanje pokazivala neku vrstu odgovornosti očekuju  da to urade i ovog puta.

“Kriza je svuda pa zato podijelimo teret”, zaključuju iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Izvor: Cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor