Udruženje književnika: Sjutra komemorativni skup povodom smrti Brajkovića

Istaknuti književnik, direktor i glavni i odgovorni urednik ‘‘Unireksa‘‘, čuveni izdavač, Janko Brajković, preminuo je večeras u Podgorici, u 75. godini života

Udruženje književnika Crne Gore obavještava javnost da će Komemorativni skup, povodom smrti svog istaknutog kolege, pisca i izdavača, Janka Brajkovića, biti održan sjutra (petak, 19. avgust) u Srpskoj kući (plava sala) sa početkom u 9 časova, saopštio je Upravni odbor UKCG.

Istaknuti književnik, direktor i glavni i odgovorni urednik “Unireksa“, čuveni izdavač, Janko Brajković, preminuo je u Podgorici, u 75. godini života. Brajković je rođen 1948. godine.

Preko pola vijeka bio je direktor regionalno čuvene izdavačke kuće “Unireks“ iz Podgorice. Autor je nekoliko knjiga, od kojih svakako treba izdvojiti naslove “Poslije svega“, “Šta radi šešir“, “Neka nas zapamte“, “Tajni ogledala“, “Krug na vodi“, kao i “Tajna pepela“. Priređivač je nekolko poetskih i proznih zbornika, dobitnik brojnih prestižnih nagrada za književnost i izdavačku djelatnost.

Janko je bio predsjednik Udruženja književnika Jugoslavije, a funkciju predsjednika Udruženja književnika Crne Gore obavljao je u nekolika mandata. On je 2019. godine odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije, u oblasti javnih i kulturnih djelatnosti posebno u oblasti  izdavaštva.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor